Mizení spustitelných souborů ve win 8.1- VYŘEŠENO
Moderátor: Moderátoři
-
maxijaroslav
-
masar
-
maxijaroslav
Skoro mám dojem, jako by probíhalo nějaké vzájemné blokování mezi čistícími a antivirovými programy, které ovšem občas zasáhne i Thunderbird nebo některé playery.
Stávájící dojem je, že to není ani tak nebezpečné jako protivné. Pro některé programy se musí občas spustit instalace znova, ale jinak se vlastně nic neděje.
-
masar
To je obecně neakceptovatelný stav.maxijaroslav píše:... Stávájící dojem je, že to není ani tak nebezpečné jako protivné. Pro některé programy se musí občas spustit instalace znova, ale jinak se vlastně nic neděje.
Alespoň, že z toho vypadly ty externí disky s daty. Tedy SNAD, protože na tvá sdělení se spolehnout nelze. OS už měl být dávno přeinstalovaný. Po šesti stranách vlákna ses nepohnul z místa ani o píď.
Ty tvoje "čistící a antivirové programy" už měly být taky z OS dávno pryč, Windows Defender by si poradil bez nich, alespoň po dobu revitalizace NB.
-
PotPalo
-
maxijaroslav
Programy v podstatě nemizí, ale nejdou spustit, protože "windows je nevidí anebo nemám práva na jejich spuštění". Kromě čistících programů se to týká i Thunderbirdu (občas ho musím reinstalovat, i když nastavení a adresy zůstávají), Libre Office a podobně.
Mám dojem, že se mi tu usadil nějaký "supersprávce", kterého nepřetlačím ani jako správce systému...
-
masar
Tvoje "dojmologie" začíná názvem vlákna Mizení spustitelných souborů... a pokračuje dojmem, že "Programy v podstatě nemizí, ale nejdou spustit..." a končí dojmem, že "...protože "windows je nevidí anebo nemám práva na jejich spuštění"". Nebo ti snad Windows sdělil, že tento konkrétní program/spustitelný soubor nevidí? Neviděl jsem tady žádný printscreen jakékoliv chybové hlášky, pouze tvoje dojmy.
Už do toho konečně "řízni", nikdo jiný to za tebe neudělá. Nabootuj z prostředí Windows PE (z flešky Hirens', Strelec a pod.), proveď inventuru diskových oddílů a jejich diagnostiku, odděl "zrno od plev"(uživ.data od OS) a zazálohuj.
Potom nabootuj z oddílu WinRE a uveď NB do továrního stavu a potom se rozhoduj o apgrejdu na Win10/11.
To co provádíš teď jsou jen nesmyslné tanečky kolem jakéhosi tvého "Zuulu".
-
maxijaroslav
Systém Windows nemá přístup k určenému zařízení, cestě nebo souboru. K přístupu k položce pravděpodobně nemáte patřičná oprávnění.
V některém případě pomohlo daný program znova instalovat, jindy ovšem ne.[/b]
-
Hubert_79
-
maxijaroslav
Přeinstalace systému není na pořadu dne (systém byl v zakoupeném nb a instalační média nebyla v příslušenství) a navíc by byla neskutečně zdlouhavá.
Zdá se, že se do systému dostal nějaký cizí program, který se nedaří najít...
-
Habesan
-
judeware
Když už jsem se úspěšně probil opravou Didaktiku, který byl mnohými odsouzen k zániku, tohle je proti tomu věc výrazně snažší. A řešitelná s vysokou mírou pravděpodobnosti i bez reinstalace. Policejnímu akademikovi navzdory.
-
maxijaroslav
Sám si myslím že je problém někde v registrech, že se objevilo cosi jako nadřazený správce, který mi blokuje (občas) přístupy k některým programům a musím je znova instalovat. Ale pustit se do regedittu si už netroufám...
Zatím je problém sice otravný a zdržující, ale přežít se to dá...
-
judeware