Co jste přinesli zajímavého ze sběrného dvora 5

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
Celeron

#766 Příspěvek od Celeron »

Za tuhýho bolševika v půlce sedmdesátek jsme jezdili do Horní Malý Úpy na chalupu trutnovskýho okresního soudu. Stará chajda někde ze začátku století. Ve vybavení pokojů tam bylo hezkých pár talířů s hákovým křížem. Zajímavý, že to soudcům, mnohým určitě silně kovaným nevadilo z čeho žerou.
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
Hubert_79

#767 Příspěvek od Hubert_79 »

RaJ, JLV a kdesi cosi, toho je všude (zatím ještě) dost. Mám doma talíř s nápisem "Dětská léčebna BUKOVANY", už ani nevím, kde jsem k němu přišel.
Frýba a láska zvítězí nad Hemalou a nenávistí!
Yarda1

#768 Příspěvek od Yarda1 »

Celeron píše: 15 srp 2026, 09:39...Ve vybavení pokojů tam bylo hezkých pár talířů s hákovým křížem...
V chalupě co koupili naši v pohraničí jsme našli nějaké keramické hrnečky s říšskou orlicí. Rodiče se to snažili nějak zamáznout nebo vyškrábat, ale nechali toho. Nepoužívali jsme to.

Sběrné dvory: Na xychtoknize se občas objevují příspěvky typu: "Nevím co to je a jestli to funguje, jakou to může mít cenu?" a fotka co je u toho je někdy v takové kvalitě že se z ní nepozná jestli je to špendlík nebo lokomotiva.
Ve strojovně je voda a na palubě se tančí.
Hubert_79

#769 Příspěvek od Hubert_79 »

Nedávno jsem z kontejneru dotáhl AV receiver Denon AVR-X3000. Po přinesení domů mrtvo, bez reakce. Zkontroloval jsem pojistky, v pohodě. Nyní jsem ho při přemisťování zkusil zapojit, "co kdyby"... Normálně funguje, vyzkoušel jsem tedy jen rádio a hraje, ladí. Zajímavé :)
Bez dálky (nebo nějaké aplikace, ale to se asi musí připojit do sítě) se s tím ale nedá dělat skoro nic. Dálku nemám, nejspíš propadla dolů do nižších vrstev elektroodpadu.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
LADER

#770 Příspěvek od LADER »

Možná by fungoval tento náhradní ovladač:
Denon AVR-X3100
Ubuntu 24.04.4 LTS, LibreOffice Verze: 25.8.4.2, wxMaxima 24.02.1, Maxima 5.49.0 (SBCL)
Hubert_79

#771 Příspěvek od Hubert_79 »

Uvidím. Nechám to hrát dneska celé odpoledne co budu doma a rozhodnu. Jestli se to třeba nevypíná a podobně; člověk nikdy neví, když to někdo vyhodil. Jinak to tedy docela solidně topí, ale to je asi normální.
jezevec
Hlavní moderátor

#772 Příspěvek od jezevec »

DO si můžeš objednat zde.
RX-20
Doporučuje se dohled moderátorů

#773 Příspěvek od RX-20 »

před několika roky jsem v Berouně u kontejneru našel docela zachovalý Bosch Plena Voice Alarm Controller. Dost velká těžká bedna. Dovlíknul jsem to domů, otevřel. Uvnitř to je pěkný, čistý, nevybrakovaný. asi kompletní. Někdy to můžu vyfotit, pokud to někoho zajímá. Postahoval jsem k tomu manuály, instalační, uživatelský, dokonce i servisní. Pochází to z 90-tých let. Nemám k tomu příslušenství. To musím poshánět.
S časem se vše zhoršuje (zákon prof. Parkinsona).
Diskuze s hlupákem je ztráta času, protože hlupák vás stahne na jeho úroveň a umlátí vás jeho hloupými argumenty.
RayeR

#774 Příspěvek od RayeR »

Hubert_79 píše: 16 srp 2026, 12:51 Nedávno jsem z kontejneru dotáhl AV receiver Denon AVR-X3000. Po přinesení domů mrtvo, bez reakce. Zkontroloval jsem pojistky, v pohodě. Nyní jsem ho při přemisťování zkusil zapojit, "co kdyby"... Normálně funguje, vyzkoušel jsem tedy jen rádio a hraje, ladí. Zajímavé :)
Bez dálky (nebo nějaké aplikace, ale to se asi musí připojit do sítě) se s tím ale nedá dělat skoro nic. Dálku nemám, nejspíš propadla dolů do nižších vrstev elektroodpadu.
Peknej kousek, nevytahl si ho nekdy po desti? Mozna jen zkondenzovana rosa ci jina vlhkost, co se casem doma vysusila... Ty knofliky si nekdo vzal nebo je k tomu mas?
Hubert_79

#775 Příspěvek od Hubert_79 »

Nene, co si vzpomínám tak bylo sucho a stopy vlhkosti apod to neneslo; to bych to nezapojoval hned. Mezi přinesením s marným zapnutím a zapnutím nyní jsou minimálně dva týdny. Knoflíky to nemělo. Jsem aktuálně mimo, ale první provoz dobrý, dvě hodiny to hrálo v kuse.
RayeR

#776 Příspěvek od RayeR »

Mno,muze bejt i nakej studenak/vakl, to se pak blbe hleda...
Mam tu treba tuner od Technicsu s VFD, ktere obcas zhasne a poklepem na skrin se zas na chvili rosviti. Jeste sem nemel cas a nervy to rozebrat a hledat. Je totiz typicke, ze takova zavada se po rozdelani pristroje docasne prestane projevovat a zacne znovu po te, co je pristroj smontovan a usazen na misto do veze, tak cekam az to zhasne uplne :)
Hubert_79

#777 Příspěvek od Hubert_79 »

Uvidím, teď se to týden uleží a je možné, že to opět zapnout nepůjde :D
Každopádně vadit to nebude, krasavec do sestavy to není a vhodných přístrojů (koupených ve stejném krámě) mám dostatek.
Lukas-Peca

#778 Příspěvek od Lukas-Peca »

Kdysi jsem dostal malý receiver Denon, který trpí přesně opačnou závadou, občas se náhodně zapne, třeba ve dvě ráno. Svodem tlačítka to nebylo. Předchozí opravář se to snažil řešit např. odstraněním přijímače DO, nepomohlo. Jinak to byl hezký, solidně fungující přístroj, takže když pak po mně někdo chtěl zesilovač ke gramofonu, tak jsem to přenechal s tím, ať to vytahují ze zásuvky. Denonů jsem opravoval už víc a moc nadšený jsem z této značky nebyl.
RayeR

#779 Příspěvek od RayeR »

RayeR píše: 06 srp 2026, 16:34 ...Tipuju tedy odesly LASER. Je tam hlava KSS-240A.
Tak dnes prisla ta nahradni laserova hlava do miniveze Sony, tak snad vymena pomuze. Podle stop po pajeni (neoplachnutem tavidle), tak cinan zrejme vzal starou hlavu a prepajel tam laserovou diodu a jeste nejaky snimaci prvek. Nekde sem cet, ze nektere nahradni laserove hlavy byly dodavane s nejakou zkratovaci propojkou proti ESD pri prerpave, ktera se mela pri montazi odpajet, ale tady nic takoveho nevidim...
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Eleman

#780 Příspěvek od Eleman »

Podívej se z druhé strany toho plošňáčku, bývají tam cínem spojené dvě plošky.
Člověk se celý život učí jenom proto, aby ve stáří všechno zapomněl.
„Když už člověk jednou je, tak má koukat aby byl. A když kouká, aby byl, a je, tak má být to, co je, a nemá být to, co není, jak tomu v mnoha případech je.“ J. Werich

Zpět na „Nezařaditelné“