Zajímavé nabídky na Aukru, Bazoši apod. 2

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
PabloX

#961 Příspěvek od PabloX »

Na bazosi som v poslednej dobe našiel viacero takýchto inzerátov, kde niekto skupuje staré zásoby radioamatérov https://elektro.bazos.sk/inzerat/194477 ... matera.php
Predpokladám že dotyčný to nechce na bastlenie ale ťažbu zlata - je to fakt tak rentabilné, že sa niekomu oplatí vykúpiť súčiastky, dostať z nich zlato a potom ho predať?
Nerobím s tým tak preto sa pýtam.
rnbw

#962 Příspěvek od rnbw »

Toto nebude na zlato - v tranzistoroch (okrem historickych a tych nema asi nikto vela) a kondenzatoroch ziadne nie je. Pozlatenych IO je tiez minimum. Ale zase na niektorych konektoroch je ho vraj dost.
Vid ostatne inzeraty:
https://www.bazos.sk/hodnotenie.php?idm ... meno=Milan
HF_Tech

#963 Příspěvek od HF_Tech »

Podívej se na výkupní ceník firmy Plzeňský Skart. Tam se nechá odhadnout výtěžnost zlata.
Z kila desek jako byly 486 a Pentia se před lety vytěžilo zlato po odečtění nákladů asi za 500Kč. Když měl člověk několik metráků, taxe to nechalo domluvit napřímo.
jjilek

#964 Příspěvek od jjilek »

Celeron píše: 28 srp 2026, 11:50 Jo a podle kámoše právníka, pokud nejseš schopen zjistit adresu na vrácení a protějšek nekomunikuje, tak na tom není co řešit.
Je ale potřeba řešit s Aukrem vrácení peněz.
Spiral

#965 Příspěvek od Spiral »

Ahoj, k čemu sloužila tato sluchátka?
https://elektro.bazos.cz/inzerat/221078 ... chatka.php
Celeron

#966 Příspěvek od Celeron »

Prozváněčka.
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
jimirek
Moderátor

#967 Příspěvek od jimirek »

Pomůcka pro servis analogových telefonních ústředen. Pěkně se s tím hledalo na ježcích rozvodu. Ve vypnutém stavu se dal kontrolovat stav tlf.linky, při přepnutí do zap. se uzavřela smyčka, která simulovala zvednutí sluchátka tlf.přístroje.
Valdano

#968 Příspěvek od Valdano »

Celeron píše: 28 srp 2026, 09:07 Už se do toho podruhý vložilo Aukro, komunikace z jeho strany žádná.
Naštěstí to je s ochranou, takže peníze zadrženy. Doufám, že to Aukro stornuje a vrátí prachy na můj účet.
Na balíku odesílatel nebyl a pokud nekomunikuje, tak jak mu to vrátit?
jjilek píše: 27 srp 2026, 21:29 Jsem na tom podobně. Aukro sice peníze zadrželo, ale vrácení peněz podmiňuje vrácením zboží. A prodejce se nemá k tomu, aby mi dal podklady (adresu nebo kód) k vrácení zboží. Už 6 týdnů. Dokonce prodejce reklamaci uznal a Aukro mu již vrátilo provizi.
Je potřeba eskalovat spor a požádat o rozhodnutí Aukro s uvedením informace o tom, že na balíku nebyla adresa odesílatele a prodejce dlouhodobě nereaguje ve smyslu žádosti o poskytnutí adresy pro zaslání věci zpět což znamená, že kupující neví kam věc vrátit. V takovém případě zřejmě po uplynutí nějakého termínu Aukro rozhodne o vrácení peněz kupujícímu z důvodu pasivity prodejce i bez vrácení věci. Jakmile Aukro peníze vrátí, věc nevyhazujte ani nezačněte užívat jako vlastní. Uložte věc na bezpečné místo a oznamte Aukru i prodejci zasláním zprávy přes Aukro dobu, po kterou věc budete držet v úschově třeba měsíc nebo dva. Prodávající má právo si věc dodatečně vyžádat (ovšem na jeho vlastní náklady), ale toto právo netrvá navždy viz § 2126 občanského zákoníku.

Ke vzniku bezdůvodného obohacení (§ 2991 občanského zákoníku) na straně kupujícího ponecháním věci nedojde z důvodu tzv. prodlení věřitele (§ 1975 občanského zákoníku). Věřitel je v prodlení, nepřijal-li řádně nabídnuté plnění nebo neposkytl-li dlužníku součinnost potřebnou ke splnění dluhu. Kupující je připraven splnit svou povinnost (vrátit věc), ale prodávající mu to znemožňuje tím, že neposkytuje součinnost (nesdělil adresu). V takovém případě se prodávající dostává do prodlení věřitele. Po dobu tohoto prodlení nemůže prodávající požadovat plnění po kupujícím ani namítat, že kupující nesplnil svou povinnost. Je zde absence protiprávního jednání analogicky dle (§ 1968 občanského zákoníku). Dlužník není za prodlení odpovědný, nemůže-li plnit v důsledku prodlení věřitele. Kupující se věci nezmocnil neoprávněně ani ji nezadržuje úmyslně. Věc u něj zůstává výhradně v důsledku pasivity prodávajícího.

§ 2126 občanského zákoníku. Prodlením strany (v tomto případě prodejce) s převzetím věci vzniká druhé straně (v tomto případě kupujícímu) právo věc po předchozím upozornění vhodným způsobem prodat poté, co prodlévajícímu poskytla dodatečnou přiměřenou lhůtu k převzetí.
kimlo

#969 Příspěvek od kimlo »

Spiral píše: 28 srp 2026, 20:19 Ahoj, k čemu sloužila tato sluchátka?
https://elektro.bazos.cz/inzerat/221078 ... chatka.php
Tie sluchátka som mal ako decko keď som robil prvú kryštálku, podaroval mi ich jeden opravár telefónnych ústrední. Mušľa bola len jedna na jedno ucho, v tej krabičke bol kondenzátor s prepínačom. Namiesto banánkov boli hroty.
fredis

#970 Příspěvek od fredis »

To už nám sdělil Jimírek.. :roll:
Rotor rotuje a stator stagnuje...
Habesan

#971 Příspěvek od Habesan »

https://aukro.cz/nabidka-7131335224
Zachovalá skříň od rádia Tesla Máj
(Já ji teda nepotřebuju, protože už Máj vlastním, dokonce dva kusy.)
Sháním hasičák s CO2 "sněhový", raději funkční.
(Nemusí mít platnou revizi.)
(Celkově budu raději, když se to obejde bez papírů.)
jjilek

#972 Příspěvek od jjilek »

jjilek píše: 28 srp 2026, 13:29
Celeron píše: 28 srp 2026, 11:50 Jo a podle kámoše právníka, pokud nejseš schopen zjistit adresu na vrácení a protějšek nekomunikuje, tak na tom není co řešit.
Je ale potřeba řešit s Aukrem vrácení peněz.
Kontaktoval jsem Aukro. Dostal jsem tuto odpověď:
děkujeme za Vaši zprávu.

Rádi bychom Vás informovali, že jsme kontaktovali prodejce s žádostí o vyjádření k této transakci. Pokud se s Vámi prodejce do 3 dnů nespojí a situaci nevyřeší, opět nás kontaktujte. Ve chvíli, kdy se s námi znovu spojíte, poskytneme Vám adresu prodejce, abyste mohl zboží vrátit. Jakmile nám doložíte sledovací číslo zásilky, zpracujeme navrácení platby.

Děkujeme Vám za trpělivost a spolupráci.

Tak uvidím.
Celeron

#973 Příspěvek od Celeron »

Konečně se odesílatel ozval. Je nějakej vymaštěnej, nebo co. :roll: Napsal mě tohle: Dobrý den já jsem s toho jelen mám jich více a nepoznám to do neděle bude co mám vystaveno podívejte se pak a napište mi který to je a já pošlu
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
Valdano

#974 Příspěvek od Valdano »

Celeron píše: 19 srp 2026, 12:24 Zdroj sice dorazil, ale objednal jsem si 24V/25A/600W a přišel mi 12V/50A/600W. Tomu prodejci je asi šumák napětí a proud, hlavně že Watty souhlasej...
Celeron píše: 01 zář 2026, 08:51 Napsal mě tohle: Dobrý den já jsem s toho jelen mám jich více a nepoznám to...

Pokud je to uvedeno přímo na tom zdroji tak se ho zeptejte jak je možné, že umí psát když neumí číst. :lol:
Hydrawerk

#975 Příspěvek od Hydrawerk »

:D :D :D
starej počítač...
Po zapnutí je funkční, ale nedostanu se do BIOSu, protože nemám DIN klávesnici. Z tohoto důvodu prodávám jako plně neodzkoušený.

Zpět na „Nezařaditelné“