S: odřezek dubové spárovky 40mm (min 30mm), alepsoň 50x60cm

Přístroje, součástky, náhradní díly. Náhrady součástek, kompatibilita apod.

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
RayeR
Kontaktovat uživatele:

S: odřezek dubové spárovky 40mm (min 30mm), alepsoň 50x60cm

#1 Příspěvek od RayeR »

Nedělal tu náhodou někdo něco se dřevem a neválí se mu staré zásoby? Nové se prodávají ve větších formátech a pro zbytek bych neměl využití, leda by se někdo chtěl podělit...

Sám mam někde odřez z kuchyňské linky tl.40mm asi 62x35cm a je mi to k prdu...
jjilek
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od jjilek »

Nenajdeš u Vás v Hornbachu?
Dělají přířezy podle požadavku.
EKKAR

#3 Příspěvek od EKKAR »

A musí ta spárovka bejt echt dub? V UNIHOBBY (nejblíž od nás Svitavy, pak Koněpůlky) mají skoro určitě bukovou ve formátu kolem 600x800mm, to už by se dalo přiříznout, ale dub ... ?

EDIT:
Tak podle jejich í-šopy vedou jenom smrkovou, borovicovou a bukovou spárovku, přitom bukovou mají jen v 1 jediný tloušťce - 18mm, nařezanou na dýlku 800, 1200 a 2000mm v šířkách 200, 300, 400, 500 a 600mm (libovolná kombinace uvedenejch).
Cena je uvedená značně nekonkrétně:
UNI HOBBY píše:Cena za 1 m² od 1 469,44 Kč
Musel bys vzít asi tu 500x1200, nechat šmiknout vejpůl a pod zátěží/lisem slepit celoplošně ty půlky přes sebe - dostal bys 36x500x(o chlup míň jak 600) ...
A v í-šopě Hornbachu mají dubový spárovky jen 2 druhy = 18 a 20mm silný, pak jen uříznuutý prkno tl.22mm a lepenej hranol průřezu 40x60:
https://www.hornbach.cz/c/drevo-okna-a- ... uest=false
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
RayeR
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od RayeR »

No prave, pokud vim, tak to rezani v hobby marketech funguje tak, ze si koupite celou velikou desku (jeste predrazenou) a tu vam narezou, ne ze by slo zaplatit jen ten odrezek, logicky, kdo by pak ten zbytek koupil. Mam kotoucovou pilu, to neni problem...

A co sem slysel, tak buk je nahovno, ze se vic krouti, sic u sparovky by to melo byt kompenzovane prokladem, ale kdo vi jak to kdo pri lepeni skladal. Ja dal zatim z dubu a s nim mam dobre zkusenosti...
pesve

#5 Příspěvek od pesve »

https://www.kovaninabytkove.cz/p/dubova ... cena-za-ks
Mají i tloušťku 40 mm. Uříznou ti jakýkoliv rozměr.
RX-20
Doporučuje se dohled moderátorů

#6 Příspěvek od RX-20 »

mám 40mm, ale asi bukovou. Je to výřez ze středu velké desky koupené kdysi v Hornbachy. Výčez není v rozích do pravého úhle, ale má tam kulaté otvory, od toho jak se to vyřezávalo. Je nelakovaná a neimprognovaná.
S časem se vše zhoršuje (zákon prof. Parkinsona).
Diskuze s hlupákem je ztráta času, protože hlupák vás stahne na jeho úroveň a umlátí vás jeho hloupými argumenty.
jjilek
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od jjilek »

RayeR píše:No prave, pokud vim, tak to rezani v hobby marketech funguje tak, ze si koupite celou velikou desku (jeste predrazenou) a tu vam narezou, ne ze by slo zaplatit jen ten odrezek, logicky, kdo by pak ten zbytek koupil. Mam kotoucovou pilu, to neni problem...
.
Nikdy jsem u nás v Hornbachu neplatil víc, než jen ten přířez, co jsem si odnesl a k tomu v poslední době i nějaký nepříliš významný poplatek za řezání.
A to jsem se tam nachodil, když jsem dělal různé police nebo home made kuchyňskou linku na chalupu.
jirka5

#8 Příspěvek od jirka5 »

Kdybys náhodou nesehnal, tak tady uříznou na míru: drevoobchoddolezal.cz
witt

#9 Příspěvek od witt »

RayeR píše: A co sem slysel, tak buk je nahovno, ze se vic krouti, sic u sparovky by to melo byt kompenzovane prokladem, ale kdo vi jak to kdo pri lepeni skladal. Ja dal zatim z dubu a s nim mam dobre zkusenosti...
Sparovka vždycky vice či méně pracuje a proto by se měla vždy stabilitovat konstrukčně - např. svlakem. Truhlář by ti ji měl vyrobit na míru a bude velmi pravděpodobně kvalitnější, protože nebude z té "nekonečné", odpadní lamely.
EKKAR

#10 Příspěvek od EKKAR »

Spárovka je spárovka proto, že se právě pro kompenzaci toho kroucení překládá a slepuje v opačný orientaci těch kousků. Správně naskládaná spárovka pracuje ve zlomkový míře proti monolitickýmu kusu dřeva vyříznutýmu z jedný fošny/hranolu masivu.
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
witt

#11 Příspěvek od witt »

Doporučuji k přečtení nějakou učebnici o konstrukci nábytku. Dřevo se do spárovky musí správně skládat kvůli tomu, aby se problém nenásobil, odstranit však nelze. Strana kolmá na léta se vždy v konstrukci nějak stabilizuje - pokud tedy nevadí její případné prohnutí. Stabilní je pouze laťovka.
RayeR
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od RayeR »

jjilek píše: Nikdy jsem u nás v Hornbachu neplatil víc, než jen ten přířez, co jsem si odnesl a k tomu v poslední době i nějaký nepříliš významný poplatek za řezání.
A to jsem se tam nachodil, když jsem dělal různé police nebo home made kuchyňskou linku na chalupu.
Aha, tak to jsou na tom lepe, Hornbach mam docela daleko a v Bauhauze chteli zaplatit celou desku.

>witt
No prave, u tech bezne prodavanych prumyslovych sparovek se s tim skladanim lamel nikdo nesere a u rucne skladane bych se zas nedoplatil...

Mam uz delsi dobu takove pokuseni si zkusit sparovku vyrobit, mam nake ovocne kmeny cekajici na katr, ale to je este na dlouho a nevim co z toho vypadne, to bude zas na naky jiny projekt...

>pesve
jo maji docela impresivni vyber, dokonce i presne ten format, ze by se nemuselo nic rezat. akorat zas este doprava...
zkousim poptat este v jednom truhlarstvi, kde mi driv neco rezali...
RayeR
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od RayeR »

Tak jesi chapu dobre, od RX-20 asi nemam cekat nic, ze...

Zatim mi nabidli nejlevneji v jednom truhlarsvi holy matros za 1000. Jeste zkusim mrknout do toho Hornbachu az to budu mit pri ceste...
Habesan
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od Habesan »

Nenapsal jsi, na co to chceš. Pak bychom ti mohli dodat další hromadu hraběcích rad...

Ptal jsem se ve spřátelné provozovně.
Problém je, že tenhle materiál je dost drahý, takže provozovna si nechce držet skladem třeba půl desky.
A zákazník, když už si ji musí objednat celou, tak si dá záležet na tom, aby žádné odřezky nevznikly.
Podařilo se mi získat kousek cca 15x15cm...
EKKAR

#15 Příspěvek od EKKAR »

Habesan píše:...
Problém je, že tenhle materiál je dost drahý, takže provozovna si nechce držet skladem třeba půl desky.
A zákazník, když už si ji musí objednat celou, tak si dá záležet na tom, aby žádné odřezky nevznikly.
...
I u materiálu, kterej není tak drahej jako dubovej masiv/spárovka, si dávám bacha na to, abych nezaplatil za to, co si truhlář odloží do bedny s "odřezkama" - buď se snažím udělat rozvržení řezu tak, abych měl co nejmenší odpad, nebo aby mi zbyl ucelenej kus výchozího materiálu, kterej si odvezu spolu s nařezanýma dílama. Pokud nespotřebuju celou výchozí tabuli, dávám si bacha, abych truhlářovi/prodejci matroše zaplatil skutečně jen odebranej materiál. On si naúčtuje za práci s nářezem dost peněz na to, abych ho ještě musel sponzorovat ponecháním části zaplacenýho materiálu pro jeho vlastní použití.
Odpovědět

Zpět na „Sháňka po přístrojích, součástkách nebo náhradních dílech“