S: odřezek dubové spárovky 40mm (min 30mm), alepsoň 50x60cm
Moderátor: Moderátoři
S: odřezek dubové spárovky 40mm (min 30mm), alepsoň 50x60cm
Sám mam někde odřez z kuchyňské linky tl.40mm asi 62x35cm a je mi to k prdu...
EDIT:
Tak podle jejich í-šopy vedou jenom smrkovou, borovicovou a bukovou spárovku, přitom bukovou mají jen v 1 jediný tloušťce - 18mm, nařezanou na dýlku 800, 1200 a 2000mm v šířkách 200, 300, 400, 500 a 600mm (libovolná kombinace uvedenejch).
Cena je uvedená značně nekonkrétně:
Musel bys vzít asi tu 500x1200, nechat šmiknout vejpůl a pod zátěží/lisem slepit celoplošně ty půlky přes sebe - dostal bys 36x500x(o chlup míň jak 600) ...UNI HOBBY píše:Cena za 1 m² od 1 469,44 Kč
A v í-šopě Hornbachu mají dubový spárovky jen 2 druhy = 18 a 20mm silný, pak jen uříznuutý prkno tl.22mm a lepenej hranol průřezu 40x60:
https://www.hornbach.cz/c/drevo-okna-a- ... uest=false
A kutilmile - nelituju tě
A co sem slysel, tak buk je nahovno, ze se vic krouti, sic u sparovky by to melo byt kompenzovane prokladem, ale kdo vi jak to kdo pri lepeni skladal. Ja dal zatim z dubu a s nim mam dobre zkusenosti...
Mají i tloušťku 40 mm. Uříznou ti jakýkoliv rozměr.
- RX-20
- Doporučuje se dohled moderátorů
Diskuze s hlupákem je ztráta času, protože hlupák vás stahne na jeho úroveň a umlátí vás jeho hloupými argumenty.
Nikdy jsem u nás v Hornbachu neplatil víc, než jen ten přířez, co jsem si odnesl a k tomu v poslední době i nějaký nepříliš významný poplatek za řezání.RayeR píše:No prave, pokud vim, tak to rezani v hobby marketech funguje tak, ze si koupite celou velikou desku (jeste predrazenou) a tu vam narezou, ne ze by slo zaplatit jen ten odrezek, logicky, kdo by pak ten zbytek koupil. Mam kotoucovou pilu, to neni problem...
.
A to jsem se tam nachodil, když jsem dělal různé police nebo home made kuchyňskou linku na chalupu.
Sparovka vždycky vice či méně pracuje a proto by se měla vždy stabilitovat konstrukčně - např. svlakem. Truhlář by ti ji měl vyrobit na míru a bude velmi pravděpodobně kvalitnější, protože nebude z té "nekonečné", odpadní lamely.RayeR píše: A co sem slysel, tak buk je nahovno, ze se vic krouti, sic u sparovky by to melo byt kompenzovane prokladem, ale kdo vi jak to kdo pri lepeni skladal. Ja dal zatim z dubu a s nim mam dobre zkusenosti...
Aha, tak to jsou na tom lepe, Hornbach mam docela daleko a v Bauhauze chteli zaplatit celou desku.jjilek píše: Nikdy jsem u nás v Hornbachu neplatil víc, než jen ten přířez, co jsem si odnesl a k tomu v poslední době i nějaký nepříliš významný poplatek za řezání.
A to jsem se tam nachodil, když jsem dělal různé police nebo home made kuchyňskou linku na chalupu.
>witt
No prave, u tech bezne prodavanych prumyslovych sparovek se s tim skladanim lamel nikdo nesere a u rucne skladane bych se zas nedoplatil...
Mam uz delsi dobu takove pokuseni si zkusit sparovku vyrobit, mam nake ovocne kmeny cekajici na katr, ale to je este na dlouho a nevim co z toho vypadne, to bude zas na naky jiny projekt...
>pesve
jo maji docela impresivni vyber, dokonce i presne ten format, ze by se nemuselo nic rezat. akorat zas este doprava...
zkousim poptat este v jednom truhlarstvi, kde mi driv neco rezali...
Ptal jsem se ve spřátelné provozovně.
Problém je, že tenhle materiál je dost drahý, takže provozovna si nechce držet skladem třeba půl desky.
A zákazník, když už si ji musí objednat celou, tak si dá záležet na tom, aby žádné odřezky nevznikly.
Podařilo se mi získat kousek cca 15x15cm...
I u materiálu, kterej není tak drahej jako dubovej masiv/spárovka, si dávám bacha na to, abych nezaplatil za to, co si truhlář odloží do bedny s "odřezkama" - buď se snažím udělat rozvržení řezu tak, abych měl co nejmenší odpad, nebo aby mi zbyl ucelenej kus výchozího materiálu, kterej si odvezu spolu s nařezanýma dílama. Pokud nespotřebuju celou výchozí tabuli, dávám si bacha, abych truhlářovi/prodejci matroše zaplatil skutečně jen odebranej materiál. On si naúčtuje za práci s nářezem dost peněz na to, abych ho ještě musel sponzorovat ponecháním části zaplacenýho materiálu pro jeho vlastní použití.Habesan píše:...
Problém je, že tenhle materiál je dost drahý, takže provozovna si nechce držet skladem třeba půl desky.
A zákazník, když už si ji musí objednat celou, tak si dá záležet na tom, aby žádné odřezky nevznikly.
...