Cyklonový vysavač Samsung SC7830 1600W

Poruchy, opravy, rady, návody

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
workhard
Kontaktovat uživatele:

#16 Příspěvek od workhard »

Jestli začal zpomalovat a smrděl, tak už bych to ani nerozebíral...
Věci,které fungují,se ZÁSADNĚ neopravují...
rnbw

#17 Příspěvek od rnbw »

Ano, to uz bude len pitva.
Jenys
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od Jenys »

Tak v garáži jsou jiné možnosti, tak se mi to podařilo povolit a celé rozebrat. To přední ložisko 608 je v háji, to byl ten hluk.
Ale v té garáži je zima jak na sibiři :D Ještě musím nějak přeměřit tu kotvu. To se dělalo pomocí asi 12V stř. napětí lamely proti sobě :?: Já co si matně pamatuaji, tak kluci v práci měli takový pomocný držák, aby mohli s kotvou točit a přitom se dotýkali lamel. Ale už toho moc nevím, jen hádám.
Když něco nevíte...klidně se zeptejte :) Co vás nezabije, to vás posílí :) Jenys :)
masar

#19 Příspěvek od masar »

Ano, zdroj (nejlépe regulovatelný) malého střídavého nebo i stejnosměrného napětí aby měl motor malé otáčky, brzdit rukou a přitom sledovat, zda se během otáčky kroutící moment nemění. Jiná metoda je měření odporu lamel komutátoru, který by měl být konstantní. :wink:
Jenys
Kontaktovat uživatele:

#20 Příspěvek od Jenys »

masár: no právě, že to asi bude to střídavé napětí, měřili jen samotnou kotvu a ta by se netočila, snad jedině v U magnetu. Něco s tím zkusím, zatím jsem dělal něco jiného, tak mě to teprve čeká. Jinak díky za rady. Honza.

P.S. Když nad tím přemýšlím, není to moje parketa, ale asi měřili proud jednotlivých cívek, jestli to dobře chápu a pokud by byl jiný proud, bude tam nějaký skrat. Je to tak?
Když něco nevíte...klidně se zeptejte :) Co vás nezabije, to vás posílí :) Jenys :)
workhard
Kontaktovat uživatele:

#21 Příspěvek od workhard »

Zbytečně se s tím drbeš, slož to, pusť normálně na 230V a buď to vyhodíš, nebo ne, osobně si myslím, že jo.
Věci,které fungují,se ZÁSADNĚ neopravují...
rnbw

#22 Příspěvek od rnbw »

Na 230 V jedine riadne silno upevnene, inak to skonci zle.
Ale mozes normalne cely motor pripojit na 12 V, kludne jednosmernych.
Jenys
Kontaktovat uživatele:

#23 Příspěvek od Jenys »

Chlapi díky za pomoc a rady, nakonec jsem se koukal po náhradním agregátu a objednal ho za 600Kč i s dopravou. Ta kotva je nakopnutá a navíc by se musel nechat někde srovnat kolektor. Už jsem se s tím nadrbal opravdu víc, než je zàhodno. Spíš jsem byl zvědavý jak to uvnitř vypadá. Aspoň jsem poznal cizí výrobek a konečně vyčistil vevnitř.
Ale živit se opravami bych se nechtěl. Takhle si s tím jen hraju pro zábavu :D
Odpovědět

Zpět na „Bílá technika“