Panasonic Vera tx-l50b6e blbne ovladač

Poradna určená pro amatéry

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
Kvicala_r

#16 Příspěvek od Kvicala_r »

Víš, Zdenek má celkem dost zkušeností a kam tou věcnou otázkou (krbem) mířil je, že může oheň zahltiti IR přijímač protože část energie je emitována taky v IR. Takže bych se fakt držel rad a věcně odpovídal na kladené dotazy.

Máš nějaké jiné / třeba i universální dálkové nebo apku a infra na mobilu abys mohl alespoň vyloučit závadu dálkového?

Pokud ta telka blbne a musíš ji občas vytáhnout z elektriky k umírnění, dobrý začátek je tovární nastavení televize a opětovné naladění. Pokud ani to nepomůže, tak otevřít telku a revize zdroje - hlavně 5V větve, ve které se nejčastěji napájí přijímač DO.
Kvicala_r

#17 Příspěvek od Kvicala_r »

A vzhledem k Tvému přístupu to byl můj poslední příspěvek. S takovým chováním (poměrně nových) uživatelů nemám chuť dál trávit čas. Třeba se najde i někdo trpělivější.
JoDiK

#18 Příspěvek od JoDiK »

Taky jsem se nechal nachytat. Měnil jsem baterky, donesl jiný ovladač - až jsem si všiml, že nefunkčnost ovladače způsobuje přímé slunce, které v určité době dopadá přesně na infra čidlo na TV.
KUBO

#19 Příspěvek od KUBO »

A meral si niečo na K-boarde? Napájanie je OK? Nieje zvod na niektorom kondíku C2801, C2807? Nemá zvýšenú hodnotu R2820?
„Hľadáme nepoznané, spoznávame nehľadané. Strácame to cenné, ceníme si až stratené. Milujeme všetko zradné a zrádzame milované.”
Pozdravuje Vás Martin
Janysek8

#20 Příspěvek od Janysek8 »

Omlouvám se.
Origo ovladač i apka se chová stejně něco špatného je v TV
PotPalo

#21 Příspěvek od PotPalo »

Nieje veru Vera ako Viera.... :wink:
Je na čase vymeniť primátora Bratislavy, a celú tú neschopnú pakáž okolo.
Syron

#22 Příspěvek od Syron »

Janysek8, Nejsem ten, kdo by Tě měl poučovat, ale dovolím si jednu radu. Přestaň urážet lidi, kteří toho hodně znají a chtějí ti pomoci. Už jsi jich naštval dost.

Začni třeba tím, co ti radí KUBO. Už tu telku konečně otevři a začni měřit. A udělat to, co ti možná ještě někdo poradí. Někdo trpělivý. Odpovídej slušně na otázky, i na ty, které považuješ pod tvou důstojnost. S pokorou a slušností máš šanci něčeho dosáhnout. Howg.
mi-ro

#23 Příspěvek od mi-ro »

Tak už Janyska nechte. On už ví jak se věci mají, omluvil se, a už to jede ve správných kolejích. Co se původního problému týče, několikrát jsem měl vadný samotný IR přijímač. Co bylo ale zajímavý, že bijákem z něho bedničky lezly ale MCU nereagoval. A přesto po výměně IR vše fungovalo. Dál jsem příčinu nehledal, možná zakmitával. Myslím, že dnes není problém z nějakého vraku přijímač vykuchat, ověřit zapojení pinů a na zkoušku vyměnit.
..to bude jen ňákej odpůrek
Janysek8

#24 Příspěvek od Janysek8 »

Všem děkuji za rady a oprava se povedla :) vyměnil jsem na zdroji všechny kondenzátory a TV šlape jako zamlada. Předpokládal jsem, že to bude něco komplikovanějšího.
Odpovědět

Zpět na „Televizory, monitory a projektory - PORADNA pro amatéry a začátečníky“