To ještě nemusí nic znamenat. Znám jeden model auta (Vorsprung durch Technik), kde konstruktér v zadním světle použil jeden kontakt na konektoru pro (-) přívod k 5 žárovkám o celkovém příkonu 90 W. Stejný kontakt jako pro (+) k jednotlivým žárovkám. Prakticky všichni majitelé to překlenují přidaným drátem - ten kontakt se do 10 let vyhřeje a vyhoří.karlikvregu píše:S tím ukostřením zásadně nesouhlasím.
Prošel jsem všechny kostřicí body dle výkresů auta...
Blikající přední světla (kondenzátor nevyřešil)
Moderátor: Moderátoři
- tomasjedno
A kutilmile - nelituju tě
- tomasjedno
tomasjedno píše:To ještě nemusí nic znamenat. Znám jeden model auta (Vorsprung durch Technik), kde konstruktér v zadním světle použil jeden kontakt na konektoru pro (-) přívod k 5 žárovkám o celkovém příkonu 90 W. Stejný kontakt jako pro (+) k jednotlivým žárovkám. Prakticky všichni majitelé to překlenují přidaným drátem - ten kontakt se do 10 let vyhřeje a vyhoří.karlikvregu píše:S tím ukostřením zásadně nesouhlasím.
Prošel jsem všechny kostřicí body dle výkresů auta...
Pravidelne jsem tohle delal u tech mrnavych citroenu, tusim C3 to byla. na jedne strane jsem to opravil (proklemoval) a do par mesicu odesla druha strana.
- karlikvregu
Ze schematu, které jsem dal výše, vyplývá, že žárovky dálkových světel nejsou napájeny přes elektronické bloky, ale přímo z palubního napětí přes pojistku F18, F9 a relé, za kterým jsou připojena obě dálková světla, jejichž obvod končí ve dvou zemnících bodech, společných všem ostatním žárovkám.
Stejně, ale přes F13 a druhé relé, jsou zapojeny i mlhovky. O jejich svitu nám autor vlákna zatím nic neprozradil.
Pokud je pravda, že jas dálkových světel kolísá (?), lze příčinu odhalit velmi rychle měřením napětí v jednotlivých bodech tohoto jednoduchého schematu a to i obyčejným multimetrem, popř. i obyčejnou žárovkou.
Jako jediný problém zatím vidím relevantnost informací, které máme k dispozici od tazatele.
Ještě k tomu "kostření": Pokud by byl problém v kostřících (fuj) bodech, muselo by se "blikání" projevit i na současně svítících(!) mlhovkách a dalších současně svítících světlech. To za předpokladu, že příčinou není kolísání palubního napětí.