K: dvě až tři přítlačné kladky do mgf B7...
Moderátor: Moderátoři
K: dvě až tři přítlačné kladky do mgf B7...
Přikládám ukázku, jak může vypadat kladka, kterou kdosi čistil benzínem nebo spíše něčím ještě ostřejším.
Na převody se dovnitř naštěstí nedostal, jsou zachovalé a fungují.
U fotek přikládám hlavní rozměry zdravé kladky.
Bez ní nemá smysl s opravou pokračovat (a obávám se, že u dalšího mgf toho už taky z té kladky moc nezachráním)...
S tím benzínem jsi se trefil, dával jsem kdysi za totáče do opravny magnetofon z věžičky od soudruhů z NDR a na můj dotaz, čím nejlépe čistit kladku odpověděl technik že benzínem. Benzín jsem vynechal, bo to byla pěkná kravina a ne rada, čistil jsem lihem. Jinak jsem nějaké viděl na Aukru i Bazoši.
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
P.S. Dívám se, že nějaký 3D fotopolymery už to umí. Otázka je výdrž v podobné aplikaci.
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
S hadicí navlečenou na přebroušenou kladku ale nemám nejlepší zkušenosti,i když o to jsem se pokoušel u kladek pro video. Jak se ji nepovedlo do zatuhnutí chemoprénu rozkoulet do co nejrovnoměrnější vrstvy, ani broušení nakulato už nepomohlo. Nerovnoměrná hustota povrchu způsobovala svislý neklid obrazu i slyšitelné kolídání ve zvuku. Pro magneťáky jsem to nezkoušel a už asi ani nezkusím.
Ty magneťáky už zdaleka nemají takovou cenu, aby se tolik práce s tím vyplatilo. Proto sháním nějaký šikovně skladovaný originál, se kterým to pojede.
Ale, spojazdnenie prítlačných kladiek - nepomohlo by na tú prítlačnú kladku (samozrejme, záviselo by to od druhu a veľkosti poškodenia) nasunúť nejakú tenkostennú zmršťovačku, fúknuť horkovzduchom a okraje potom zrezať ? Je mi jasné, že pôvodná kladka by nesmela mať zdeformovanie do kónusu a súdku a pod., ale pri tých ,,pórovitých", ktoré sa rozpadajú vekom by to možno vyšlo... Vyskúšal to už niekto?
- elektrosvit
Díval jsem se na Aukro a nic... Vždycky, když je nějaký takový díl potřeba, tak nikde není. Aspoň já to tak mám. A pak, třeba za rok, najednou jsou. Jenže zákazník rok čekat nebude.
PC-maniak píše:jo 3d tiskarny uz to umi jen koupis ten a ten "plastovou" gumu a jedes .. =)
To co píšeš je nesmysl. Flexo jsem na tiskárně zkoušel a to dokonce od několika výrobců a několik tvrdostí. Funguje to tak maximálně na protismykový nožky pod přístroje. Rolny do magneťáku a pneumatiky na RC modely z toho mají naprosto nepoužitelný vlastnosti. Adheze žádná, rychle se to obrousí. Pokud se vytiskne 50-100% infillu, tak je to strašně tvrdý, pokud je infill menší, tak se ta kladka chová jako mnohohran. Nezapomeň, že to není guma ale jenom měkčenej plast.
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
U kladek ve videích jsem pozoroval jiný problém. Guma kladky někdy začne pouštét nějakou tekutinu. Uživatel založí kazetu, kouká na film, vše zdá se být v pořádku. Skoukne druhou kazetu, třetí, pořád dobrý, ale jen do chvíle, než se pokusí kouknout na již puštěnou kazetu znovu. Pak je najednou tma
Vím o lidech, kteří opakovaně dávali video do servisu vyčistit, ani nevím, jak to nakonec dopadlo, už je to dlouho, ale nakonec ho asi vyhodili.