Elektromobily
Moderátor: Moderátoři
- kevin_mitnick
To je jako s vodíkovejma palivovejma článkama. Jedinej ekonomickej způsob výroby vodíku je z ropy. Že se bude vodík vyrábět rozkladem vody je jen zbožný přání zabedňenců, je to naprostá ekonomická chujovina.
Jo a taky jsem četl pojednání, že veškerý součastnejma technologiena vytěžitelný lithium nestačí ani na polovinu doby co ropa od začátku těžby. Ta se intenzivně těží cca 130 let, takže koncem tohoto století budem s elektromobilitou vedle jak ta jedle.
Ale to mě tak nějak je šumák.
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
- tomasjedno
- kevin_mitnick
Celeron píše:
To je jako s vodíkovejma palivovejma článkama. Jedinej ekonomickej způsob výroby vodíku je z ropy. Že se bude vodík vyrábět rozkladem vody je jen zbožný přání zabedňenců, je to naprostá ekonomická chujovina.
Nesouhlas. Nejlepsi metodou vyroby vodika je vysokoteplotni elektrolyza vody. Ta se jako velice perspektivni jevi ve spojeni s plynem chlazenymi jadernymi reaktory 4. generace. Ale reknete pred zelenyma slovo reaktor a osypou se...
- tomasjedno
kevin_mitnick píše:Nesouhlas. Nejlepsi metodou vyroby vodika je vysokoteplotni elektrolyza vody. Ta se jako velice perspektivni jevi ve spojeni s plynem chlazenymi jadernymi reaktory 4. generace. Ale reknete pred zelenyma slovo reaktor a osypou se...
Boha jeho, to je ekonomická výroba vodíku? Nejdřív za stovky miliard postavit reaktor 4 generace? Umíš prostý kupecký počty?
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
- tomasjedno