Čištění ovladačů

Poradna určená pro amatéry

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
p32

#31 Příspěvek od p32 »

Taky mi po asi sedmi letech začal blbnout DO od Samsungu. Nakonec jsem to rozdělal a stačilo vyčistit, ale už jsem pro jistotu objednal rezervní z ebaye a už je doma (za 80 Kč). A ten starej jak na sviňu furt funguje. :wink:
Celeron

#32 Příspěvek od Celeron »

To bych taky strašně rád udělal. Jenže potřebuju dálkáč k Samsung LE32R86BDX/XEH. Když to zadám do vyhledávače Ebay tak se LE32R86BDX/XEC pár najde ale podle fotky nesouhlasí význam některých kláves. Jestli je to je daný značením za lomítkem netuším.
Otázka je, zda budou stejný pozice tlačítek vysílat stejnej kód.
No v nejhorším by asi stačilo přehodit pouze silikon membránu, pokud to je náhradní ovládání, tak z membrány snad nebude ještě "vyždímanej" ten maglajz.
Ale třeba to dopadne jinak, ze rok si tenhle Samsung na T2 už neškrtne a do tý doby snad starej dálkáč vydrží.
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
Kvicala_r

#33 Příspěvek od Kvicala_r »

Jirko, zrovna u podobné telky (teď ji nemám před sebou abych ověřil typ) sem se trochu vypekl s DO. Vzal sem z Ali podle typu, ale nevěděl sem co přesně hledat, protože sem neměl původní.
Na Tv je i digitální tuner a já se nebyl schopný dostat do ladění digitálu, až po dalším zkoumání sem našel dálku, kde je (červeně označeno D.MENU pod klávesami číslic) tlačítko pro ladění i digitální části. Mrkni na
allegro

Mimochodem to označení u samsungů bývá pod tlačítky napsáno (a kupodivu to vidím u LG). Alespoň ten typ člověk nemusí tak stupidně dohledávat. za tohle má samsung :prst: :prst:
Přílohy
samsung s digitálem.jpg
samsung s digitálem.jpg
Samsung DO.jpg
Chybný typ z ali
Chybný typ z ali
Celeron

#34 Příspěvek od Celeron »

Horní ovládání je jen analog.
Spodní je i digitál, přesně tohle jsem našel na spoustě šopů.
Jenže já mám jiný. Dole je kobylama napsaný Samsung, typ nikde není, ani vevnitř.
Rozdíly proti spodní fotce jsou:
- červený tlačítko v Colors není SRS ale TEXT/MIX.
- na pozici TEXT/MIX je tlačítko ANYNET. Ten Anynet je potřeba pro nastavení různých zdrojů signálů přes kabely HDMI.
- v nejvyšší řadě čtyř tlačítek je vpravo místo HDMI tlačítko s červenou puňťou REC. Tenhle Samsung i když je z doby začátku DVB-T u nás, tak už kupodivu umí nahrávat na USB.
Takže čert ví, jak by se to chovalo. Jak jsem psal, koupit náhradní, zkusit a když nepůjde, přehodit aspoň membránu a doufat že za tech pár let skladování z ní už nezačal týct pověstnej maglajz.
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
PotPalo

#35 Příspěvek od PotPalo »

Nepletieš si ho s iným? Anynet má BN59-00617A, ale nemá D.MENU. BN59-00618A (tiež BN59-00611A) má D.MENU ale nemá Anynet. Tak neviem.

Pre LE32R86 by mal mať tlačítka TV/DTV a D.MENU. Tu majú BN59-00611A: https://www.andreashop.sk/velko-bn59-00611a-dialkovy-ovladac-pre-samsung

Inak keď máš originál od Samsungu, ten sa dá perfektne opraviť, bude ako nový. Rozobrať, umyť kefkou a mydlom. Odskúšať či idú všetky tlačítka na ľahké stlačenie (používam rádio na AM). Tie ktoré nejdú, treba pritlačiť tou vodivou gumou na papier a "nakresliť" s nimi asi 15cm čiaru (niekedy aj viac). Tým sa zoderie už nevodivý povrch a pod ním je ešte zachovalý vodivý materiál.

edit: tak v návode na použitie k LE32R86BDX je naozaj taký ovládač (obrázok v prílohe), akurát sa neunúvali napísať typ toho ovládaču. :?

edit2: tak som našiel, mal by to byť BN59-00603A (teda aspoň podľa vzhľadu)
Přílohy
LE32R86BDX.png
LE32R86BDX.png
Je na čase vymeniť primátora Bratislavy, a celú tú neschopnú pakáž okolo.
Odpovědět

Zpět na „Televizory, monitory a projektory - PORADNA pro amatéry a začátečníky“