Jakou TV s klasickou obravkou
Moderátor: Moderátoři
Jakou TV s klasickou obravkou
-
Lukas-Peca
- Kontaktovat uživatele:
Re: Jakou TV s klasickou obravkou
TV Sse slem obtrazovkou si může koupit naprostý magor. Nekvalita slim obrazovek děsná, fleky, špatná geometrie atd. Tesla vevnitř Beko. Nevím co májí všeci na značce Gogen ale uvnitř je myslim zase Vestel. Ja bych si koupil 100hz 72 Samsung.. Nevím co mají všichni mají proti 100hercovkám.... prostě s 50HZ tv mě bolí oči... není prvda že 100 mají nekvalitní obraz.robo píše:Zdravim vsechny na foru. Resim problem. Chci koupit TV s klasickou obrazovkou. Parametry:Uhl. 72 slim, PIP, PAP,PAT, AVL-omezovac urovne hlasitosti. Jestli to u nas funguje. A 50Hz. 100z ve me nebudi kvalitni obraz. Neni dostupny kvalitni signal. Casem mozna jo. A znacka? To je co nevim. Vse co jsem napsal, krome 50Hz ma TV Tesla 291SLIM35STPP. A nebo GoGEN, bohuzel 100Hz, TVRFS 72011SLIM. Tomu zas chybi AVL a PAT. A nebo nejaka jina. Do cca 10 tisic. Protoze chci klasickou banu, nemam moc penez a lcd za tyhle prachy ani nekoupim, nebo to bude obrazovy sunt. Nevim jak je na tom poruchovost a dostupnost nahrad. dilu. Doufam ze jsem polozil dotaz do spravneho mista, ze to nepatri nekam jinam. Dik za radu
Re: Jakou TV s klasickou obravkou
kozoka mimo jiné píše:.... Nevím co mají všichni mají proti 100hercovkám.... prostě s 50HZ tv mě bolí oči... není pravda že 100 mají nekvalitní obraz.
Po dekódování digitálu v kvalitě obrazu většinou rozdíl nepoznáš, u analogového ale obecně převod přes digitál kvůli opakování obrazu může zhoršit vodorovné rozlišení. A, když může, tak se to skutečně děje. Podle toho, jak je například zašuměný či zaduchovaný signál na anténním vstupu, jakou šířku pásma využívá vysílaný záznam atd, je vliv převodu A->D a D->A více nebo méně patrný.
Pokud před to vrazíš set-top-box, máš tam další převod D->A, tentokrát i s dekompresí, paradoxně se bude obraz jevit stejný na 50Hz i 100Hz televizi.
Nehodlám tady pomlouvat stohertzovky, ale jsem proti pomlouvání padesátek - při rozumně nastaveném kontrastu oči nebolí, dosvit obrazovky je dostatečný, aby to nerušilo. Televize 50Hz jsou jednodušší, na součástky nejsou kladené tak vysoké nároky, odpadá dvojí převod do a z digitálu... mám Thomsona 28PT... a nestěžuju si.
Porovnej sám, jak se ti jeví obraz, jestli zjistíš, že ti padesátka nevyhovuje, jdi do stovky i s milionem zkratek, konečně, jsou to tvoje prachy.
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Pokud se u 50Hz použije dobrá obrazovka s optimálním dosvitem, určitě nejsem proti, ovšem většinou je to blikavec, až oči bolí. Já bohužel vnímám "blikání" dost vysoko, monitor na 75Hz je pro mě na práci nepoužitelný a pod zářivkama mám občas pocit, že se asi zblázním.
Horší je ovšem to, co je uvnitř BTV a hlavně, jak dlouho to vydrží. Na druhou stranu spekulace na koupi BTV se známou chybou se taky může vyplatit, člověk ví, co musí vyměnit a pak třeba bude klid
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
ZdenekHQ píše:Já bohužel vnímám "blikání" dost vysoko, monitor na 75Hz je pro mě na práci nepoužitelný ..
taky si radši nastavím 85 Hz (na 1024x768), ale nezapomeňme že je to neprokládaný obraz, fér posuzování TV by znamenalo ten interlaced vynásobit 2x. /plně srovnávat TV a PC se nedá, TV používá mnohem větší světelný tok než obrazovka PC na kterou se musí dát zírat celý den na word s bílou plochou a zblízka, i průběh gama je úplně jiný. Taky dosvit luminoforu nebude stejný.
Při konverzi filmů z DV avi do DVD (mpeg2) jsem testoval zobrazování TV normy na monitoru PC, přehrávač který dovede zachovat prokládaný režim půlsnímků i v mpeg (WinDVD) poskytuje úplně jiný dojem než sloučený neprokládaný obraz i když to běží třeba na 100 Hz monitoru. Ta interpolace tomu prostě dá na prd.el.
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Bez filtru jsou sice taky např. horizontální rychlý titulky tragédie, ale jinak to není až zas tak zlý....
EDIT - Už několikrát jsem si všiml, že někteří lidé vnímají blikající obraz na hranic jejich "vnímatelnosti", jako by byl ostřejší než ten samej o 20Hz výš...
Co mě ale nejvíc uvrhlo do duševního zmatku, že několik mých známých kteří si pořídili TV s 16:9 mají trvale nastaven režim roztažení 4:3 na 16:9 a dívají se na všechno kruhové ve tvaru rozšlápnutýho lívance
hlavně xichty zblízka (Volana Joldána) jsou pak šílené.
- Přílohy
-
Volana.GIF- (35.35 KiB) Staženo 113 x
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Lívance jsou děs a hrůza. Ovšem, když už si zaplatili tolik skla, tak se musí nějak amortizovat