Zkušenosti s nákupy v LIDLu. 2
Moderátor: Moderátoři
- Artaban001
C4 - cosik jako dřevotříska, D1 asi plast.
D1 má repráky vepředu, takže mi přijde vzhlednější. Navíc má linkový výstup. Výstup na sluchátka je zepředu. Navíc má LAN na drátový internet.
C4 - díky dřevěný skříňce má hutnější zvuk, při zapnutým "Loudness" až nepříjemně. Nemá LAN, ani audio out. Pouze výstup na sluchátka. Má kolíbkový vypínač napájení.
Oba jsou pajšlově stejný (viz výše). Rozdíl je tedy maximálně ještě v software uvnitř. D1 má víc tlačítek na DO.
Vzhledem k tomu, že ta "Venice 6.5" je skoro ve všech SIRD..., tak bych nepředpokládal, že citlivost na FM bude jiná. Na DAB je dobrá..
Jinak na ovládání použivám pod Windows "Radioremote" a pod androidem "Undok"..
Synchronizaci hodin mám nastavenou přes DAB.
- Artaban001
Jinak - i když je srdcem toho zařízení dobrý "prefabrikát" Venice, případný konstruktér toho může ještě zmršit docela dost: Audiozesilovač, firmware, design..
- Artaban001
Postačil jsem si vylistováním verze FW.
Většinou po rozebrání najdeš prvně destičku se zdroji a "audio" komponenty, pak za příčkama tý dřevotřískový skříňky najdeš FS modul, ovládací spínače a displej na jedný desce. Pak zjistíš, že pro přístup k němu je potřeba odlepit nálepku, co obsahuje i krycí "sklo" displeje a pod ní jsou 4 šrouby. A tím to celý pok..rvíš. Tu plochu tam už zpět nenalepíš, aniý by bylo poznat, že byla odlepena. Vevnitř si navíc hodně pomáhali termolepem..
- Artaban001
Tak teď nevím jestli u lidlu nezabírají výprodeje a tak zboží lifruje přes eshop nebo co. Cokoliv jsem si tam kupoval vždy to mělo tu folii -pečeť v pořádku, chci být první co to rozdělá
Ale maká parádně, regulace otáček má velký záběr.
https://www.lidl-shop.cz/PARKSIDE-Aku-u ... sketFlyout
Zjistil jsem dost podstatnou věc. Vyměněná pájka byla pokaždý již dříve používaná, neměla přelep krabice a u jedné dost kolísal plamen. U druhé zase zapalovač prskal tak jednou ze tří pokusů. Obě měly pocínovaný hrot a také byl lehce do modra. Nový pájky maj hrot galvanovaný a jasně stříbrný.
Prostě zcela nefunkční pájku vymění při reklamaci za jinou s menší závadou.
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
plastová optika ? no ověřím to, jeden exemplář čumidla mi zapůjčili k expertíze a ranní Venuši (krásně vidět na východě kolem 04h) přitáhne na velikost pětihalíře ale, bez stativu obraz lítá sem-tam hore-dole
jo, čínskej vehikl na Měsíci vidět není, je schovaný za obzorem