Chlapci, zvlášť ZVUK-ovi 2000 moc děkuju, ale to není ono, nepodobá se to tomu mému vůbec ničím.
Ten "můj" přijímač má označení WXM-286TS.
To by snad nebylo tak rozhodující, rejžák dělá nový modely akorát tak možná změnou kmitočtu, prutů, designem a možná taky počtem rec modulů v jedný kastli.
Důležitý je, že v tom "mým" VHF přijímači a jeho "výstupní desce" /co je pokupě i s jacky a tranzistory/ nejsou vůbec žádný symetrizační trafa na výstupech, není tam pro ně ani místo a plošák natvrdo počítá se zapojením mono jacků. Zásuvky sice jsou TRS, ale ring je natvrdo uzemněný. Není tam ani jedna volná pozice na cokoliv jiného, než tam je.
Úroveň, řiditelná z předního panelu se ale řídí jinde, než vstupní úrovní do výstupní desky. Na horním konci potenciometru úrovně jsem naměřil při rozsvícené první červené diodě necelých 140mV. Na výstupní desce, na emitorech sledovačů už je napětí jen okolo 100mV a zatížením odporem 10k spadne na pár málo desítek mV. Nic vysloveně vadného jsem tam nenašel, ale těžko říct - desky nemají potisk a jestli někdo zaměnil odpory 2k2 za 22k či 220k se nedopátrám.
Jedna drobná zajímavost tam přeci jen je - výstup MIX je při zatížení odporem 10k znatelně "tvrdší", výstupní napětí klesne asi jen na polovinu..
Nemá to dokonce ani jeden, aspoň kvazisymetrický mix XLR výstup a v manuálu přímo píší, že výstupy /MIX obou ruček i SOLO každá zvlášť/ jsou asymetrický.
Já tam stopovací technikou našel jen dva sledovače s 2SC945, napájený napětím myslím jednotně 12V. Pak jsou tam ještě další tři tranzistory stejného druhu a různé vodivosti, k jejichž kolektorům i bázím vedou od řadového konektoru spoje. Předtím odborně, úzkou frézkou přeškrábnuté a poté kolektory opět sletované, báze ale nikoliv. Nemají žádnou návaznost na ty dva sledovače a na jejich kolektorech je sice 12V, ale žádné signálové napětí.
Nemáš prosím něco, co by mělo zadní panel osazeno podobně /tedy vše TRS a mono/ a vypadalo zepředu asi jako tohle?
Mám povědomí, že různých modelů Sekaku se tu prodávala kvanta, neboť to bylo např. proti tehdy prodávané Daisy až podezřele levné.
Teďka zas odbočím.
Aby nebyla žádná mýlka!
Já sám proti 2SA733/2SC945, vyrobeným samotným NEC-em někdy začátkem 90.let /font a parametry/ vůbec nic nemám. Ani to nejmenší.
Originály 2SA733/2SC945 od NEC, šumí prokazatelně a měřitelně méně, než by měly správně šumět /v takovém množství/ komerčně používané "TUN-TUP". Tady tomu prapodivně není.
Opravdu škaredě šumí tyhle dvojice tranzistorů z nějaké třeti- až šestivýroby, vyndané ze starších PC zdrojů do asi 250W. V jedněch typech jich bylo opravdu hodně, ale taky byly opravdu hodně na hovno.