Tesla saturn - vypadava AFC
Moderátor: Moderátoři
- silver153624
Tesla saturn - vypadava AFC
Schemy: http://www.radiojournal.cz/schemata/saturn.pdf
Az by ste niekto mali skusenosti s tymto problemom alebo by ste vedeli riesenie tohto problemu, prosim poradte.
Ale mám jen schéma Neptuna, ten má jiný ladicí agregát a s tím už mu na dálku nepomůžu (taky jsem se s tímto ovládáním předvoleb setkal naposledy někdy před 30 lety). Leda by Silver ty obvody znal natolik dobře, aby cestu ladicího napětí uměl zkontrolovat nezávisle na modelu televize. Jenže na to by nás nepotřeboval. Kdybych na tom měřil sám, vzpomněl bych si, ale takhle na dálku to jde blbě.
Proto jsem Silverovi doporučil vyvěsit to tady, jestli se už někdo z vás s touto závadou nesetkal, taky nevím, jestli od začátku nehledáme od špatného konce. Třeba to opravdu dělá AFC, nebo taky samotný tuner či modulátor, ze kterého bere TV signál, a AFC se to jen snaží srovnat.
Pro Silvera: můžeš vyfotit obraz hned po zapnutí a pak potom, co to ladění ustřelí? Třeba podle toho zjistíme, že chyba je někde úplně jinde, a jen jsme ztráceli čas...
- silver153624
Tranzistor přemosťuje spínač dvířek předvoleb (vypíná AFC) při volbě kanálu. V manuálu chybí m.j. odpovídající schema modulu 6PN 385 81.
Bázi ovládá pravděpodobně "nulovací" signál z pinů 13 obvodů MAS560A.
Takže bych ten spínač sepnul (vypnul AFC) a měřil ladicí napětí na tuneru. Jestli po čase poskočí, je vada jinde, pokud ne, je to skutečně ovládání AFC. Jestli neposkočí a obraz se uladí, je to buď v tuneru nebo modulátoru.
- silver153624
- silver153624
- silver153624