Na čem se začít učit

Servisní část určená pro profesionály

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
ICE

#16 Příspěvek od ICE »

Nitro píše:Promiňtě slovutný Pane Ice ale kdybyste ráčil pozvednout vaše zraky tak byste dozajita zjistil že s opravami začínám ... Dle vaší hodnosti zde na fóru /Nováček/ usuzuji že patříte mezi mistry oboru a věnujete se opravám několik desítek let . Omlovám se tedy za svou neznalost ale z vaši strany čekám omluvu za aroganci a nadutost

Rozhodně jsem tě nechtěl urazit, o aroganci svědčí spíš tvůj příspěvek. Myslím, že bys měl napřed základy (diody kondenzátory...) nastudovat...
Nitro

#17 Příspěvek od Nitro »

cituji v plastove krabici nad trafen shorečly doslova na prach dva kondezatory C2 a C3 Pojistka 03 K.O cin muzu ty kondenzatory nahradit

CIM MUZU TY KONDENZATORY NAHRADIT o diodach a usmernovaci nepadlo ani slovo mam spatne naskenovane schema s necitelnymi hodnotami
alles

#18 Příspěvek od alles »

jestli máš laboratorní zdroj s proudovou pojistkou, který dá 12V/2A tak doporučuji napájet při opravách z něj, nebudou ti pořád hořet pojistky a nemůžeš si šáhnout na síť
alles

#19 Příspěvek od alles »

nevím jaké máš schéma ,našel jsem jedno kde to je celkem čitelné
http://www.radiojournal.cz/schemata/merkur2.gif
http://www.radiojournal.cz/schemata/merkur1.gif
Nitro

#20 Příspěvek od Nitro »

@ ICE Omlouvám se hodně jsem přestřelil vím ... prvky mám nastudované ale nedovedu si představit co se stane když odejde tohle a vezme sebou tamhleto.....

@alles to schema je super čitelné oproti mýmu moje má místo písmen zhluk pixelů
ZdenekHQ
Významný člen
Kontaktovat uživatele:

#21 Příspěvek od ZdenekHQ »

Vzpomínám si, když jsem v cca 15 letech šrotil málem na zpaměť 900 stran Televizní techniky a po otevření (Č)BTV jsem byl stejně v koncích :) Zato digitální obvody jsem ovládal hravě a oživoval jsem o o mnoho let staším inženýrům jejich analogový satelitní dekodéry na FilmNet, protože s nima nehnuli. Chce to holt praxi, i za cenu občasnýho kouře...
Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?
]
galjo

#22 Příspěvek od galjo »

to - Nitro.. s tou AROGANCIOU si porozmýšlaj či chceš vlastne niečo od nás - z fora.
ICE

#23 Příspěvek od ICE »

Nitro píše:@ ICE Omlouvám se hodně jsem přestřelil vím ... prvky mám nastudované ale nedovedu si představit co se stane když odejde tohle a vezme sebou tamhleto.....

OK, nic ve zlém.
Zipik

#24 Příspěvek od Zipik »

Klasické diskusní fórum, plno keců okolo a výsledek žádný!! Hodnoty kondíků jsem Ti napsal už ráno v 9:25 a vy tu melete kraviny kdo, co jak .... Už jsi je vyměnil??
kozoka

Re: Na čem se začít učit

#25 Příspěvek od kozoka »

Nitro píše:Zdravím všechny
Mám dotaz na jakých tv pochopit principy fungování tak důležité pro opravy ... Základní znalosti by byli .Nekamenujte mne prosím každý někdy začínal. P.S nehodlám být další Oberleutnat
Hlavě nejdi s Pannou vem si radši zkušenější.... řekni ji o tvém problému a ona ti jenom mirně roztáhne nohy a na všechno příjdeš sám... každý začátek je těžký... když nebudeš dávat pozor můžeš dostat pěknou ránu (asi pár facek)
nxn

#26 Příspěvek od nxn »

Mohl by mě někdo poradit s televizí ?Mám nějakou ruskou stařičkou televizi (vypadá podobně jako Color 416)-problém-Asi před 13 lety se dala předělat na barevnou (bývala černobílá) a postupem času se zhoršoval obraz (tmavl) a teď abych si na ni svítil kontrast a světlost je na maximu....neni to náhodou zktratem mezi elektrodami obrazovky ???...díky
Poslední slova před smrtí: 'nebojte to je nulák'....Praskla žárovka:'vyměň všechny elity'
nxn

#28 Příspěvek od nxn »

A jestli to je to UG tak jak se to dá napravit ??? A ještě jeden problém mam na jíný televizi po zapnutí chvíli obraz jde a pak se najednou ztratí a obrazovka zčerná....myslim si že to bude nějakej tranzistor nebo IO ale jak se takovíhle záhady řešej ???
Poslední slova před smrtí: 'nebojte to je nulák'....Praskla žárovka:'vyměň všechny elity'
Nitro

#29 Příspěvek od Nitro »

ted mi pro změnu nebeží rozklad kondíky už jsem vyměnil deska byla skoro na prach musel jsem drátovat
Odpovědět

Zpět na „Servis televizorů, monitorů a projektorů - PROFI sekce“