Uniká chladicí kapalina
Moderátor: Moderátoři
Uniká chladicí kapalina
U novějších aut je topení furt ohřívané, řídíš jen vzduchovou klapku, která určuje poměr ohřátý/neohřátý vzduch.
Ale únik kapaliny z chladícího okruhu bych řešil primárně příčinu. I kdyby třeba pomocí americké pásky.
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
A kutilmile - nelituju tě
- vasekpetr1
vasekpetr1 píše:.... ona ta vodní pumpa většinou vydrží od výměny k výměně rozvodů...
Mě se tedy vodní pumpa poroučela (těsnění) u VW Passat B7 CAYC těsně po 80k km. Mám ho od nova. Na výměnu rozvodů to má vydržet 180k km. Takže teče? Vyměnit. Pastelínou se utěsnit nedá.
vasekpetr1 píše:Tady ti už poradili, ale být tebou, tak si na tom motoru zjistím, kolik mají rozvody naběháno a tu pumpu udělat s nimi. Nikde neuvádíš kód motoru (já mám Z19DT), ale ona ta vodní pumpa většinou vydrží od výměny k výměně rozvodů, což je třeba u některého motoru pro "háčkovou" Astru 60 nebo 120 kkm či deset let. Aby tě po vodní pumpě "nepřekvapily rozvody v podobě prasklého řemenu...
Rozvody neřeším, protože mám motor Z 14 XEP (řetěz), vodní pumpa je samostatná, s rozvody nesouvisí.