Heidenhain ITNC 530
Moderátor: Moderátoři
Heidenhain ITNC 530
Je tedy možný starou baterku vydloubnout a dát novou a nebo se ztratí kromě RTC ještě další nastavení? Předpokládám, že kalibrační konstanty, kompenzační konstanty os a jiný důležitý hodnoty jsou uložený na HDD a k jejich ztrátě snad nedojde.
Díky!
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
baterie je buď v rozvaděči vevnitř v řídicím systému, to je u starších verzí, nebo u nejnovější verze je v panelu ovládání.
U starších verzí baterie držela paměť, u iTNC530 moc netuším, co všechno zálohuje, protože na PLC a CNC software je tam harddisk. Už jsem párkrát HDD měnil (u nového stroje jsem si vždy udělal obraz HDD), po výměně stroji nic k životu nescházelo, ale jistotu nemám, od servisáků jsem se toho moc nedozvěděl.
Typ baterie (viz níže), se musí dodržet, důležitý je tam ten výrobce RENATA a to písmeno "N" v označení. Pokud tam dáš verzi od někoho jiného, nepasuje do držáku a nemusí mít kontakt. Ta RENATA je v polovině výšky až k mínusu menšího průměru a držák s tím počítá.
Napiš přesně verzi systému, eventuelně, jestli je panel klávesnice v provedení černém nebo nerez,velikost displeje, pak zjistím bližší informace o umístění baterky. Verze SW se zjistí v ručním režimu stroje po zmáčknutí tlačítka MOD, tam ho to už navede.
S výměnou je lepší moc neotálet, možná není od věci si projít BIOS a obrazovky si nafotit.
U té nejstarší najdeš baterii uvnitř PLC v rozvaděči. To se musí celý systém odpojit, vyndat z rozvaděče a "rozpůlit" - jedna část je zdroj, druhá PLC.
Pokud je to mírně novější (podle verze asi jo), měla by být baterie trochu přístupnější, avšak u té si to nepamatuji.
Ono se to bohužel jmenuje iTNC530 asi 14 let, ale každá verze má jiný hardware. V těch nejmladších verzích je řízení v panelu (a baterie dobře dostupná), který je i s klávesnicí v nerezovém provedení s šedými klávesami (foto vnitřku v minulém příspěvku).
Níže je obrázek z manuálu k tvé verzi, baterie je vlevo dole. Text v manuálu je shodný s tím, co jsem dával na začátku.
Manuál
Je v tom opravdu PIII a na to že to vývoj 2000 tak je to vevnitř opravdu parádně udělaný na spolehlivost, zkrátka profi zařízení na léta. I zdroje jsou lineáry, elyty Siemens, to vydrží navěky. Chlazení pasivní, jen malej ventilátor u disku. Docela jsem na to koukal, ta horizontka je 5 osa, každá osa je kuličkovej šroub s hydraulickým zamykáním. Jenom vřeteno má kolem 2,5 tuny, celek odhaduju tak na 15 - 20 tun.
Díky za pomoc.