Mlžení oken, klimatizace
Moderátor: Moderátoři
U Climatronicu nevím, u Climaticu to jde jednoduše - nejdřív se nastaví směr vzduchu výhradně na okno a POTOM se (znovu) zapne vnitřní cirkulace - projeví se novým rozsvícením kontrolky cirkulace, která samozřejmě předtím po nastavení proudu na okno zhasne a zahájení vnitřní recirkulace se projeví i změnou zvuku klimy, která začne nasávat vzduch z prostoru pro nohy u spolujezdce.DjRix píše:A to máš ověřený, nebo je to JPP ? Jak se potom řeší omrznutí výparníku ?
U novejch koncernů se dá zapnout vnitřní cirkulace a zároveň odmražování okna klimou ? JAK ?
A kutilmile - nelituju tě
Mně se zapíná sama při zařazení zpátečky - například. Koukal jsem na to jak blbec, než jsem se dočet, že to je ochrana před nasátím vejfukovejch plynů při couvání ... (sic !!!).TAKJAN píše:Já teda tu vnitřní cirkulaci nepoužívám. Na co? Pokud je venku smrad, zapne se sama a pak zas vypne.
Jinak můj motor 1,4 16V nezmění zvuk při zapnutí hlavních světel na volnoběh, ale indikovaná spotřeba volnoběhu při zahřátým motoru 0,6l/h vyleze na 0,7-0,8l/h. Stejně tak se nezmění zvuk při zapnutí klimy, akorát spotřeba vyleze na 0,9l/h - ale v momentě, kdy se při stání na místě na volnoběh a se zapnutou klimou aktivuje sahara, aby dochladila přední tepelnej výměník (kondenzátor) klimy - to už se otáčky zhoupnou - a spotřeba mžikově na pár vteřin vystřelí na 1,2l/h ...
- tomasjedno
- tomasjedno
No hlavně by se u dieselů měly při zařazení jakékoli rychlosti okamžitě zavřít vstřiky. Nafta patří do traktoru.EKKAR píše:Mně se zapíná sama při zařazení zpátečky - například. Koukal jsem na to jak blbec, než jsem se dočet, že to je ochrana před nasátím vejfukovejch plynů při couvání ... (sic !!!).
- Artaban001
Jak je to vlastně v autě? - To ta magnetická spojka připne kompresor na pohon, až při dosažení minimální teploty? - Každý chladivo má své oleje, se kterýma je kompatibilní. A i když je rozdíl mezi 180kg kompresorem, co honí chladivo u Sysla, nebo tím v autě, vlastnosti "náplně" R134a+olej jsou stejný. Nebo snad ne?
Pokial je teplota priblizne pod +5, klima nefunguje. Snimac teploty je pri vyparniku v kabine auta, vtedy nepritiahne elmag. spojka kompresora klimy.
Na sluzobniom (KIa Ceed, CRDI 140hp, r.v 2015) klima funguje aj vo vacsom chlade (aj pod nulou). nejako som to nesledoval, ale tam je zrejme elektromotor na klimovom cerpadle.