Howning, body přičítá právě ouřad - poliši posílají jen udání o spáchání přestupku a body připíše ouřada. Proto ti naskáčou body i když tě "jenom" změří stacionární radar a příslušnej ouřad tě i bez policajtů vyzve k dostavení se k podání vysvětlení - a ty uznáš překročení limitu a zaplatíš pokutu zvednutou o náklady správního řízení. Jinak ty kamery už dneska dávno neslouží jen k měření rychlosti (liniový měření, měřicí radar s foťákem vypadá jinak) - ale umí i rozpoznat značku a porovnat ji třeba s registrem kradenejch vozidel, na Slovači tak kontrolujou i zaplacení dálničních známek atd.p32 píše:Pokud ti přijde pokuta z úřadu a ne od policajtů, tak ti body nepočítají.
Jsme poserové (přesunuto)
Moderátor: Moderátoři
A kutilmile - nelituju tě
- tomasjedno
- Hubert_79
- Kontaktovat uživatele:
Čili města pošlou provozovateli výzvu aby zaplatil třeba 500,- Kč, provozovatel zaplatí a město projednání přestupku hodí pod stůl. Je to defacto výpalné.
Body se za toto takhle uložit nemohou, neboť přestupek nebyl prokázán konkrétní osobě. Takže - město dostane prachy, provozovatel si řekne že radši zaplatí aby měl klid. Všichni spokojeni.
No a pak se najde pár takových, kteří si tou výzvou vytřou pozadí a jdou s městy do sporu. Tam často ty úředníky utahají na vařené nudli (win) nebo to město vzdá samo a kasíruje ty ostatní (win).
ty kamery už dneska dávno neslouží jen k měření rychlosti (liniový měření, měřicí radar s foťákem vypadá jinak) - ale umí i rozpoznat značku a porovnat ji třeba s registrem kradenejch vozidel
Jo! Proto jich chceme víc! Kdyby to jedno jediné kradené auto našlo, má to smysl.
Proč to píši? Žádný prodej auta bez přepisu a nebo půjčení na delší čas. Jsou s tím potíže a i když jste přestupek nespáchali a i když jim zdělíte pravého řidiče i s adresou tak pokud se něco zadrhne budou drtit Vás jako majitele vozu. Myslel jsem si že když "udám" šoféra tak bude klid. Nebude a zákon není na vaší straně.
robo píše:Prodal jsem auto jen nějaký čas zůstalo napsané na mě.
Jaký máš důvod auto při podepsání kupní smlouvy hned nepřespat? Úřady jsou otevřené minimálně 4 dny v týdnu, přepsat můžeš v libovolném městě s rozšířenou působností. Auta už jsem prodal 3 a nikdy by mně nenapadlo ho někomu dát bez přepisu...
Jinak nejsem apriori proti radarům. Pokuta resp. "určená částka" mně ani kolegům za 54 km/h nikdy nepřišla, když už tak to bylo o více než 10 km/h. Co bych ale zavedl s okamžitou platností na všechny dálnice, kde jsou mýtné brány, je umístění úsekového měření - a bylo by po pirátech. Slušný řidič ani při krátkodobém překročení u předjíždění neudělá takové zvýšení rychlosti, aby se to do těch třeba 10 km úseku promítlo. Ale ty lítači 150 a více co se špičkujou kdo udělá dřív Praha Brno by to mohli zavřít. K tomu on-line výstup pro mobilní hlídky, aby ty hůře postižitelné mohli kasírovat "za běhu". To by podle mého názoru jednoznačně prospělo.
robo píše:Taky to bliklo, jel jsem rychle a taky podle předpisu, prý to počítá průjezd vozidel. Myslím že to blíklo na tom dolním obrázku, stejná silnice a kamery jsou kousek od sebe. Jestli tento typ kamer může měřit rychlost nevím.
Tam se urcite nemeri, aspon ne u tech kamer, to uz bych asi sedel davno
A jízda na červenou se pokutuje již dnes - sám jsem o "určenou částku" jednou přišel v Praze na Kbelské. A místo abych se tam hned hnal s krompáčem, tak jsem si radši šáhnul do svědomí...
Dalsi vec je, ze i kdyz nekdo jede max povolenou rychlosti, nic ho neopravnuje k tomu, aby omezoval nekoho, kdo jede o 10km/h rychleji..
Jizda na cervenou je jasna, tam neni o cem....
houmr píše:Ale to s tím přece souvisí - nedodržováním bezpečného odstupu si obvykle vynucují, aby jim ten řidič co jede "jen" 130 uhnul.
Nemusi to suvisiet. Bezpecny odstup napriklad uplne bezne nedodrziavaju kamionisti a staci im na to aj 90 km/h. Alebo idem 130 a niekto sa na mna nalepi, ale nepredbieha. Alebo predbehne a zaradi sa tri metre predo mnou. Idealne v dazdi.
Stejně tak nebezpečné předjíždění - pokud mu po celé dálnicí úsekové měření nedovolí víc než např. 140, nebude mít důvod nebezpečně předjíždět.
Staci sa bez pozerania do zrkadla preradit do laveho pruhu a predbiehat kamiony rychlostou 100km/h.