Rozloučení s tunerem ll,,, internetová radia ?? odd.OT
Moderátor: Moderátoři
"V praxi to funguje tak, že ==reklama== kupuje/gr soubory 16/44 a ukládá je 1:1...
Služba ==reklama== MQA (Master Quality Authentic = vydavatelem garantovaná master kvalita) je vyšší liga. Jde o PCM formát 24/96, čili v audiu dosažitelných 144/48. Soubory MQA se skládají ze dvou částí: základu 24/48 a nástavby pro zajištění plného rozlišení 24/96. Základ funguje každému, kdo má DAC zvládající 24/48 a výše. Nástavba MQA 24/96 se spojí v hi-res audio jen tomu, kdo má MQA DAC.
Kde tu vidíš moje výmysly a ztrapňování. Jen jsem se ptal, jakým technickým nebo fyzikálním způsobem se zvýší kvalita z 16/44 na formát 24/96 čili v audiu dosažitelných 144/48.
Takže se zeptám ještě jednou. Vysvětli, prosím, jakým způsobem se dosáhne zvýšení kvality.
A pokud jsi četl pozorně, můj dotaz se týkal případu, kdy ==reklama== koupí opravdu kvalitní nahrávku na CD. A ještě ji vylepší. Případně koupí méně kvalitní nebo nekvalitní nahrávku. Analogicky i tu předpokládám, že i ji může aspoň trochu vylepšit. Mě zajímá ten technický způsob.
Jak jsem už psal několikrát, do technické debaty o ==reklama==/MQA by se měli pouštět jenom ti, co technicky tuší vo co go...
P.S. Je tu ještě někdo další, kdo triviální sdělení – ==reklama== nic neupravuje – nepochopil?
Pořád se tu bavíme o dvou věcech: streamování signálu 1:1 a o zdrojovém souboru, jehož kvalita je limitující pro celý proces. Kde nic není, ani čert nebere, čili, co v předloze není, ==reklama== nedotvoří. Proto tu jsou pochyby o jeho vyjímečnosti a absolutní kvalitě.
MQA je stratovy(!) uzavrety audio kodek, ktory sa vklada do nejakeho bezstratoveho audio formatu. Na prehratie takehoto suboru (napr. FLAC) v "plnej" kvalite je potrebny "spravny" HW/SW, ktoreho tvorcovia musia platit licencne poplatky. Preto sa neda prehravat ziadnym normalnym prehravacom. Kto si spomenie na mp3PRO?
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
merhaut píše:Já fakt žasnu. Opakuju: ==reklama== nic neupravuje!
Asi dvacet příspěvků a 20x ==reklama==. Ještě jednou to slovo či odkaz napíšeš a okamžitý BAN, jasný?
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
My, co MQA dnes a denně posloucháme a užíváme si tak špičkovou zvukovou kvalitu naší oblíbené muziky, se různými výpady a nepochopeními fungování MQA docela bavíme:-)