Napájecí napětí MC1458P1

Náhrady součástek všeho druhu, informace a dotazy k součástkám

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
ferdislav

Napájecí napětí MC1458P1

#1 Příspěvek od ferdislav »

Ahoj
Prošel jsem několik datasheetů a nenašel tam nejnižší možné napájecí napětí, nebo jsem špatně koukal, jen to maximální, nevěděl by prosím někdo? případně odkaz kde to je uvedené.

Díky !
lesana87

#2 Příspěvek od lesana87 »

Jelikož rozsah vstupního napětí je nějaké 2V pod napájení, nemá moc smysl ho provozovat pod 5V (+/-2,5V). Někde se uvádí minimum +/-3V, grafy v datašítech obvykle končí (začínají) taky tak nějak.
danhard

#3 Příspěvek od danhard »

Pracovní proudy uA741 jsou odvozeny od napájecího napětí, obávám se, že pod +/- 5V to nemá smysl provozovat, vstupy i výstup potřebují aspoň 2V k napájení.
ferdislav

#4 Příspěvek od ferdislav »

Zkusil jsem t provozovat na devítivoltovku a běhá to, ale nemám ověřeno zkreslení atp. protože sám ten obvod silně zkresluje, zkusím pak nějaké rozumější zapojení a jaké napětí to zpracuje, kdyby to šlo na těch +-4,5 bylo by to fajn, vstupní signál by asi neměl přesáhnout něco přes dva volty, uvidíme no...
Některý věci z toho datasheetu nevydoluju, nebo nevím jak, ale jsem přesvědčen že jsem někde viděl tabulku oz kde byli i ty minimální nap. napětí...jenže to mohlo být před dvaceti lety taky : )
danhard

#5 Příspěvek od danhard »

Stačí se podívat na schema.
Proč tam nedáš něco jiného ?
Já měl radši místo uA741 Raytheon RC4558 https://pdf.datasheet.live/39d85744/ray ... #view=FitH
nebo RC4136 https://pdf.datasheet.live/6fa901eb/ray ... #view=FitH :D
Odpovědět

Zpět na „Součástky“