kopírování videokazet v SECAMu
Moderátor: Moderátoři
- radioelectrum
kopírování videokazet v SECAMu
Pokud je to jen tou synchronizací, tak když si u Tesly Color ten barevný kanál nuceně zapnu, objeví se buď správný obraz nebo přehozené R a B - podle toho, jak se chytí multivibrátor Secamu, který tuto synchronizaci potřebuje.
Jednak proto, že na začátku půlsnímkového i snímkového zatemňovacího intervalu se přepínají hlavy na bubnu videa, jak jednoho, tek druhého, tedy informace v zatemňovacím impulsu mpže být poškozená hned třikrát, myslím, že Panasonic žádné zatemnění nemá, to měly staré Philipsy (včetně Tesla VM).
Bohužel dekodér v Color Spektrum nemá jinou synchronizaci a otevření chrominančního kanálu, než právě tím synchronizačním impulsem v době zatemnění.
Druhou možností je, že zjistíš, že video sice zaznamenalo SECAM, ale ven to leze v PAL. Neuvádíš typy těch Panasoniků, tak nevím, u jednoho jsem to honil, proč svítí v C110 kontrolka PAL, když je záznam v SECAM, a přesto barva šla. Video si totiž už na kazetu ukládalo v PAL. Ale taky už si typ nepamatuji.
Video, které by převádělo Secam na PAL jsem zatím potkal snad jen jedno, byl to vyšší model a tahle možnost se u něj dala nastavit. K takovému převodu je nutné Secam dekódovat až na složky a zas to zakódovat zpět, což samozřemě bylo obvodově náročné. Ale novější IO, které obsahovaly celou signálovou část TV, by to zvládly levou zadní.... Pokud dochází ke konverzi do PALu, bude to na osciloskopu vidět na první pohled.
- radioelectrum
Tím to nejspíše bude. Mne ale hlavně zajímá proč Color Spectrum jede při přehrávání té "originálky" barevně a pokud přehrává její kopii tak černobíle, zatím co jiné TV také barevně. Kde je ta ztráta toho pulzu. Zítra skusím oživit nějakého AVEXe a uvidím jestli to pomůže.Hill píše:Bohužel dekodér v Color Spektrum nemá jinou synchronizaci a otevření chrominančního kanálu, než právě tím synchronizačním impulsem v době zatemnění.
Napadají mne hned dva citáty z různých známých filmů, ale dnes už nebudu zlej. Tu odpověď hledej v předchozích příspěvcích. O ničem jiném se nebaví.radioelectrum píše:Tím to nejspíše bude. Mne ale hlavně zajímá proč Color Spectrum jede při přehrávání té "originálky" barevně a pokud přehrává její kopii tak černobíle, zatím co jiné TV také barevně...