Oprava "smart" varné konvice Elektrolux EEWA 7500

Poruchy, opravy, rady, návody

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
zachranar

#16 Příspěvek od zachranar »

dred píše:Tých 0,37uF by ešte nemalo byť tak málo aby to nefungovalo...

A to čo tam zadýmilo mohla byť nejaká zalievacia sajrajt hmota, ktorú radi používajú na zafixovanie a po nejakom čase a zohriatí ostane vodivá. Je tam sieťové napätie, tak to mohlo prešľahnúť.
Riadne to očisti a oškrab a skús pripojiť... s ochranným štítom na ksichte - pre istotu :lol:

To jsem očistil a odpájel tu patici a znova připájel - pak vyzkoušel. = stejná vada
Na tom obrázku je vidět otvor v desce a pod ní je vidět dirka v patici. Patice je v pořádku. Při odpojení konektoru do patice konvice ani neblikne.
(Tady už prodejce hraje jiný level (109Kč) Ten by tam šel?
Edit:
Už jsem našel ten samý Objednám ho, ale neměl bych objednat ještě nějaké další součástky?
Přílohy
pohl.jpg
pohl.jpg
Naposledy upravil(a) zachranar dne 20 led 2019, 10:19, celkem upraveno 3 x.
mi-ro

#17 Příspěvek od mi-ro »

Jo a podle obrázku musíš pájet bezolovem. Jinak to asi nebude fungovat.
..to bude jen ňákej odpůrek
dred

#18 Příspěvek od dred »

..konečne si dal fotku, na ktorej aj voľačo vidno. Na tej doštičke bude všetko OK (je tam len kondík (v sérii) a tie vybíjacie odpory. Tým prierazom na konektore odpálilo niečo tam, kde sú zapojené kábliky z konektora - zrejme hlavná doska - usmerňovač, stabilizácia atď.
zachranar

#19 Příspěvek od zachranar »

mi-ro píše:Jo a podle obrázku musíš pájet bezolovem. Jinak to asi nebude fungovat.
To myslíš vážně? To asi zasáhla EU a přinutila tam tu značku dát stejně jako na broky pro mimrody a olůvka pro rybáře? :lol:
zachranar

#20 Příspěvek od zachranar »

dred píše:..Tým prierazom na konektore odpálilo niečo tam, kde sú zapojené kábliky z konektora
Ta fotka stále zkresluje. Tím průzorem je vidět jen prázdná dirka patice pro event. další kolík. Ten tam není a nebyl. Je to tam čisté.
Mám koupit ten samý? Objednám ho, ale neměl bych objednat ještě nějaké další součástky?
dred

#21 Příspěvek od dred »

zachranar píše:Tím průzorem je vidět jen prázdná dirka patice pro event. další kolík. Ten tam není a nebyl. Je to tam čisté.

nerozumieme si - ja nemyslím toto, ale druhú dosku , s ktorou je táto spojená práve tým dvojkáblikom z tohoto konektora
Kvicala_r

#22 Příspěvek od Kvicala_r »

Bral sem X2 z aukra. spokojenost a super domluva. kdybys to detailní fotku dal už včera jak sem chtěl, mohla se polovina příspěvků ušetřit
zachranar

#23 Příspěvek od zachranar »

Našel jsem ve svém šrotišti nějakou desku z recieveru a tam je v napájecí části k přívodu připojená nějaká spirálka (viz modré šipky) - není možné, že se podobná spirálka (holá bez pouzdra) právě v té konvici vyčoudila? Co kdybych tu, co jsem z recieveru vyndal zkusil připájet na to místo do konvice?
Přílohy
PriklOba.jpg
PriklOba.jpg
zachranar

#24 Příspěvek od zachranar »

ohryzek36 píše:Schéma mám, ale první testni ten kond, nemám čas to dnes hledat.
Jo, a na tě desce u konektoru by nic nemělo být.

Prosím tě, udělej si někdy čas a najdi to schéma. Díky.
(Nebo sděl tip kde by se dalo stáhnout?)
zachranar

#25 Příspěvek od zachranar »

Tady jsem udělal lepší fotku aby bylo vidět kam vedou ty kablíky z toho vyčouzeného místa.
Přílohy
privod.jpg
privod.jpg
dred

#26 Příspěvek od dred »

zachranar píše:Co kdybych tu, co jsem z recieveru vyndal zkusil připájet na to místo do konvice?
ušetri si robotu a nervy - rovno to zahoď.

Zatiaľ je ešte nejaká šanca na opravu. Ako náhle tam "niečo" so "špirálkou" pripojíš môže dôjsť k totálnej deštrukcii nadväzujúcich obvodov.
Že tam niečo prehorelo už nerieš.

Nájdi tú druhú dosku, do ktorej idú kábliky z toho konektora. Odfoť, ukáž...

edit:

No neverím... 8O .. a zospodu plošáku je čo ??
ohryzek36

#27 Příspěvek od ohryzek36 »

Je potřeba tu desku vymontovat a zjistit závadu (něco způsobují kondenzátory, občas je i vadný tranzistor, co spíná relé) - na konvici od stejného výrobce (Tefal KI410D30) se elektronika i dodává (jako SS-200601 - tady jde vidět - záměnná ale není).

Opravdový výrobce je Crastal (momentálně už Buydeem) - dělají hodne podobných věcí.

Schéma přikládám - katalogový list od IO CRASTAL28 neexistuje, popisky jsem si vymyslel pro orientaci.
Přílohy
CRASTAL 315G-1.PNG
CRASTAL 315G-1.PNG
zachranar

#28 Příspěvek od zachranar »

Zítra to rozmontuju a proměřím. V tom schémátku jsem vyznačil kde to bylo a kam to mohlo vlítnout. Proč se to stalo si neumím vysvětlit.
Přílohy
schem.jpg
schem.jpg
Kvicala_r

#29 Příspěvek od Kvicala_r »

Hádám, že těch 15R by bylo přerušených, nebo minimálně těch 220u/50V rozmotany uvnitř konvice.. Zkontroluj ještě D6 na zkrat/open. Měřák a schema máš, tam měř..
zachranar

#30 Příspěvek od zachranar »

Díky všem za ochotu, ale konvice šla do šrotu.
Odpovědět

Zpět na „Bílá technika“