Já tedy bydlím v paneláku, ale "životní základnu" mám na chalupě stále ještě rodičů. (ale už je mi přes 40). Mám dva hobby: bastlení a fotografování. Úplně bez nadsázky mohu říct, že mám zaneřáděný byt vším, co mne baví. Pochopitelně různě po šuplíkách a komodách. Fór je v tom, že ztrácím přehled o tom, co kde mám, co jsem vyzkoumal a s jakým výsledkem. Potřebuju se od toho osvobodit, to jako opravdu vážně a vědět , kam sáhnout. Tak mne napadá
1. Každý komponent by mněl svou papírovou složku, kam bych si zapisoval jak to hraje, úpravy, datasheety součástek, výtahy z diskuzí apod. (bohužel ne prioritně v PC, tam to nikdy nedohledám)
2. Mít do PC na každé téma 1 flash disk (vč. hudby) a tam to více méně duplikovat. (ne na HDD, tam to zase nenajdu). Flash disky shromáždit přes karabinky na velký kroužek jako klíče a vždy přenášet pouze potřebný.
3. Mám rozbastlených víc věcí. Honí se mi to hlavou napříč, dohromady a nevytěsnitelně. V podstatě za to může široký zájem o tematiku audio a mnohaletý výpadek z teorie i praxe. Díky za to, že základy nezmizely. Chybí mi systematická práce. Ale je to hobby, tak jaképak plánování???
4. Možnosti nákupu stavebnic na Ebay jsou neignorovatelné.
5. Když mám něco vyhodit jako nevyhovující, nedokážu to, protože za rok něco vymyslím a chybí mi to. Nebo elektroniku, která mi úplně nevyhovuje, nedokážu už prodat za 1/3 ceny. To to raději dám do krabice a ono se využití najde, zvlášť na té chalupě, i kdybych to mělo hrát na WC.
.............Možná někdo pochopíte, co jsem chtěl vyjádřit a něco vás napadne............
(vzpomínám si na kdysi někým často používaný výrok. "Další krám do baráku")