Aktuálně Česká pošta

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Zamčeno
Zpráva
Autor
msar

#181 Příspěvek od msar »

V pátek jsem si byl na poště vyzvednout zásilku, paní mi začala vyprávět o výhodách stavebního spoření a nabízet ho, po odmítnutí mi předala balíček a ptá se: Nechcete si koupit losík pro štěstí?
Hubert_79
Kontaktovat uživatele:

#182 Příspěvek od Hubert_79 »

msar: Čemu se divíš... Nenabídne, bude ve frontě nějaký "mystery shopper" a je velký problém. Plnění plánů je na počtě naprosto kruciální záležitost - na poradách se pomalu nic jiného neřeší a při nesplnění má vedoucí a jeho manažer velký problém. Neplníš - vyměníme. Jenže ono jaksi ubývá lidí, co mají chuť toto dělat. I proto (mimo jiné) to vypadá, jak to vypadá.
Frýba a láska zvítězí nad Hemalou a nenávistí!
EKKAR

#183 Příspěvek od EKKAR »

Hubert_79 píše:msar: Čemu se divíš... Nenabídne, bude ve frontě nějaký "mystery shopper"...
...
...Neplníš - vyměníme. Jenže ono jaksi ubývá lidí, co mají chuť toto dělat. I proto (mimo jiné) to vypadá, jak to vypadá.
Pošťák má přijímat zásilky k přepravení případně je vydávat adresátovi resp. přímo doručovat. Od toho JE POŠŤÁK a jako takovej je placenej ze státního rozpočtu, ať si tvrdí kdo chce co chce - pošta je v gesci ministerstva vnitra jako státně příspěvková oragnizace zajišťující tzv. státně garantovanou službu a podle toho se má chovat - a ne ze sebe (a potažmo ze svejch zaměstnanců) dělat prodejnou štětku nabízející kde co - bonbónky jak nějakej úchyl v parku, pojištění proti kdo ví čemu, losy všech možnejch i nemožnejch lotéryjí a další paskvily. Co jsem schopnej pochopit, je Poštovní Spořitelna jako banka, která v rámci peněžních služeb pošty je schopná i nabídnout služby finanční tomu, kdo je nemá v dosahu jinak - protože pošta s penězma pracovala "odjakživa" a i za komárů se tržby nosily buď do Spořitelny (případně výjimečně do jiný banky, pokud byla pobočka místně k dispozici) anebo na poštu, odkud se firemní složenkou posílaly na účet v bance. Jako brigádník na poště jsem se něco naběhal s peněžníma "uzávěrama" k vlakům nebo se jich navozil jako závozník na kurzovým autě. Ale prodávat další sortiment a podle plnění "plánu prodeje" pak určovat úspěšnost vedoucího i přepážkovejch pracovníků - to je podle mne na vyhazov tomu, kdo takovou pýčovinu vymyslel a zaved. Nebo vy si třeba umíte představit, že by vám průvodčí ve vlaku začal nabízet pojištění nebo katalog zásilkovvýho obchodu s nějakým artiklem jinak absolutně nesouvisejícím s dráhama? To byste asi rychle v okolí hledali dva vazouny s kabátkem od pyžama, kterej se zapíná na zádech, protože byste si mysleli, že jim z něj někdo zdrhnul ...
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
Hubert_79
Kontaktovat uživatele:

#184 Příspěvek od Hubert_79 »

ako státně příspěvková oragnizace

Mýlíš se; nebo to víš lépe (jako ostatně vše o všem), než výroční zprávy podniku. Pošta je státní podnik, což je dosti podstatný rozdíl. Placená ze státního rozpočtu není, pouze si nárokuje úhradu za ty služby a dostala zatím jen asi 0.5 mld. Kč. Za celých 26 let existence nedostala (kromě zmíněného) z rozpočtu státu ani korunu, což je jaksi hodně znát na stavu. Jinak řečeno - my ti pošto nadirigujeme co musíš a vydělej si na to jak chceš. Takto to (zatím) fungovalo a není zkrátka divu, že je počta tam, kde je.
Jinak máš pravdu - ale to se asi musíš vybrečet na jiném hrobě.
Naposledy upravil(a) Hubert_79 dne 20 led 2019, 11:09, celkem upraveno 1 x.
tomasjedno

#185 Příspěvek od tomasjedno »

EKKAR píše:Nebo vy si třeba umíte představit, že by vám průvodčí ve vlaku začal nabízet pojištění nebo katalog zásilkovvýho obchodu s nějakým artiklem jinak absolutně nesouvisejícím s dráhama?
No zrovna tohle si představit dovedu - stejně půlku doby sedí a čumí do blba, takže prostor tu je :D
msar

#186 Příspěvek od msar »

Doposud mi na poštách něco vnucovali výjimečně, asi dostali povel shora.
Přemýšlel jsem nad tím, jakou úspěšnost mají, když mladému člověku, potom co si vystojí frontu a chce co nejrychleji vypadnout pryč, začnou blekotat o výhodnosti stavebka a státních příspěvcích.
Achab

#187 Příspěvek od Achab »

Chodím příležitostně na různé pošty a zatím mě nikde nic necpali, ani ve městech. A na malých venkovských pobočkách jsou spíš rádi, že to někdo dělá, tam vyhazování za prkotiny moc nehrozí.
Hubert_79
Kontaktovat uživatele:

#188 Příspěvek od Hubert_79 »

jakou úspěšnost mají

Mizernou. Dělá se to jinak, ale o tom se nehodlám veřejně šířit, neb to co se děje je nečestné a nesportovní.
EKKAR

#189 Příspěvek od EKKAR »

Tak já to napíšu za tebe, ty Zagorko, že aby měly splněnej plán prodejů, tak si ouřednice samy kupujou losy a uzavírají spořicí a pojistný smlouvy na sebe plus rodinný příslušníky, zapaltí vždycky jen první jednu nebo dvě platby, aby smlouva byla "aktivovaná" a přišla za ni sjednatelská provize, načež se smlouva ukončí pro neplacení - ale prémie za uskutečnění prodejů jsou vyšší než vratka provize, takže se to sice horko-těžko, ale pořád ještě rentuje, akorát je s tím kýbl papírování vysloveně na h0vn0 - a někteří vedoucí poboček, protože jsou závislí na úspěšnosti prodejů svejch zaměstnanců taky, tak dokonce vytvářejí rozvrhy, kdy si kdo co uzavře a kdy to ukončí plus k tomu vytvářejí černý prémiový fondy, ze kterejch se těm dotyčnejm vyplácejí částky právě nutný k uzavření těch smluv "do počtu", aby na to nemuseli vynakládat svoje vlastní peníze - a krmit tak naprosto zbytečně pojišťovnickýho molocha a jeho provizní systém ... !!!!! Na netu se to už detailně i s částkama probíralo několikrát, jestli si myslíš, že ti nějaký utajování pomůže, jseš na omylu ...
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
Hubert_79
Kontaktovat uživatele:

#190 Příspěvek od Hubert_79 »

:rofl:
Vidíš. Kdybych to napsal já, tak bych nedal vyniknout tvýmu géniu a ty bys nemohl vypotit takovej vobjevnej a vobsažnej špalek. :P
EKKAR

#191 Příspěvek od EKKAR »

Ještě řekni, že to není pravda ...
Hubert_79
Kontaktovat uživatele:

#192 Příspěvek od Hubert_79 »

Je. Taky to někdo (asi) někde prásknul a komplet letělo vedení jednoho regionu. Ono je otázkou, jak moc vysoko se to ví nebo chce/nechce vědět.
Pikofarad

#193 Příspěvek od Pikofarad »

Obyčejný dopis z 1Kčs zdražil na 19kč,za balík 9kg jsem platil 270kč,kde ty prachy mizí????Kdyby za 29let zdrahlo vše 20x,tak litr benzínu by stál dnes 130 a flaška tuzemáku 800
EKKAR

#194 Příspěvek od EKKAR »

Taky dřív počťáci vozili větší vzdálenosti vlakem (vozec & ambulance), což při naší málem nejhustší železniční síti na světě bylo levný a relativně rychlý. Kratší vzdálenosti se vozily Aviema, krátký dvanáctsettrojkama nebo i stopětkama. Po vesnici pošťačka jezdila na kole - NA SVÝM. Dráteníci, co udržovali dráty, podzemní kabely a další vedení a pokládali nový, jezdili ve vejtřeskách a gazících, někde měli ještě fňukny osmsetpětky čili kvíčaly. Když pražáci dostali na kurzový spoje skříňový liazy, byl to převrat.

A podívej se na dnešek - vlakopošta přakticky neexistuje, funguje jen na hlavním tahu z Práglu do Ostravy - a to ještě jen vozcema bez posádek, protože vyžaduje velkou překládkovou poštu = depo buď hned na nádraží, nebo s vlečkovým spojením. Zbytek jede po silnici, viděl jsem tří- a pětitunky Iveco, DAF a myslím že i nějaký Mercedesy. Kratší doprava jsou velký dodávky typu Tranzit nebo Iveco Daily, nejčastějc ve dvoutunový nebo ve dvouapůltunový verzi. Jezdí město i meziměsto, kolikrát vezou z 95% jen vzduch. Malý fordky Partner nebo dokonce Fusion jsem zas viděl jen v Práglu. Jednou jedinkrát jsem viděl žlutomodrej osobák - nějakej Šůndéj i30 nebo co to bylo. Připočítej počítačovou síť nutnou k bankovním službám i k evidenci zásilek, její zabezpečení plus všecky rekonstrukce staveb za těch 30 let ... Už víš, kde ty miliardy jsou?
Kvicala_r

#195 Příspěvek od Kvicala_r »

No spíš bych se podíval na plat "managementu", před a po... Současný si to ovšem určitě zaslouží, protože to zlepšování člověk vidí takřka denně. Myslím, že jeden ministr co pod něj spadala pošta i sedí (nebo min byl stíhán), protože se ty spletl s ministerstvem pro rozvoj a začal dělat tunel :)
Zamčeno

Zpět na „Nezařaditelné“