Na televizi TESLA color 437 mi nejde dálkové ovládání

Servisní část určená pro profesionály

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
MartinFuchs

Na televizi TESLA color 437 mi nejde dálkové ovládání

#1 Příspěvek od MartinFuchs »

Na televizi TESLA color 437 mi nejde dálkové ovládání,ovladač je OK.Myslím si ,že je prasklá pojistka, ale nevím kde se v televizi nachází.Prosim vás nevíte někdo kde ta pojistka může být?????Nebo co s tím jiného může být??? Dík předem za odpověď.
bu2520

#2 Příspěvek od bu2520 »

pokud je takto položená otázka, dá se z úspěchech pochybovat i o tom že je ovladač v pořádku. Pojistkou to není. I když už jsem měl případ , že zákazník tvrdil, že mu nejde televize mrtvá a když ji přivezl, stačilo vyměnit baterky v ovladači :-)
MartinFuchs

#3 Příspěvek od MartinFuchs »

no ovladačem to asi nebude,předtím mi ten ovladač šel,a najednou nic tak jsem si myslel že to je baterkama tak jsem koupil nové a pořát nic
jano2

#4 Příspěvek od jano2 »

MartinFuchs píše:no ovladačem to asi nebude,předtím mi ten ovladač šel,a najednou nic tak jsem si myslel že to je baterkama tak jsem koupil nové a pořát nic

Ovladač,to nie su IBA,baterrki.Často sa stava,že padom a,alebo klepnutim,sa zniči rezonator,tiež nejaki studenak,ledka,všeko treba prezriet,vyskušat!
Malo toho viem,radšej sa spytam.
milin

#5 Příspěvek od milin »

Dej to raději do opravny
Filda

#6 Příspěvek od Filda »

vem si digi foťák (nebo foťák v mobilu) a dívej se přez něj na tu infraledku na ovladači ......... pak zmáčkni tlačítko, ........... CCD čip ve foťáku vidí i infra a zobrazí ti to na displeji ...... ta ledka by měla poblikávat... (aspoň zjistíš jestli se v ovladači něco děje)
Pesko

Re: Na televizi TESLA color 437 mi nejde dálkové ovládání

#7 Příspěvek od Pesko »

MartinFuchs píše:Na televizi TESLA color 437 mi nejde dálkové ovládání,ovladač je OK.Myslím si ,že je prasklá pojistka, ale nevím kde se v televizi nachází.Prosim vás nevíte někdo kde ta pojistka může být????

Také dačo s tou poistkou môže napísať iba totálny laik, ktorý si myslí,
že opravy TV spočívajú iba vo výmenách poistiek.
Ono to ale je trochu o inom.
Hill
Administrátor

#8 Příspěvek od Hill »

Pojistka přijímače DO je přímo na modulu přijímače DO.
jef111
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od jef111 »

Hill píše:Pojistka přijímače DO je přímo na modulu přijímače DO.

Tak nějak.... :wink:
Olovnatý cín je vhodný k pájení ale není k jídlu. Bezolovnatý cín je sice možné jíst ale nejde jím pájet :D
www.sigmaphon.cz
Hill
Administrátor

#10 Příspěvek od Hill »

Ale prověř ovladač na jiném TVP - když ti zůstane sepnuté jedno tlačítko, může i vysílat nějaký kód, ale TVP mu nerozumí (obvykle v takovém případě vysílá trvale, po stisknutí dalšího tlačítka přestane).
Taky může být v háji elektrolyt akumulující energii pro vysílací LEDku v ovladači, ale to někdy aspoň z těsné blízkosti nějak chodí.
Nebo máš v ovladači odpojenou LEDku, spínací tranzistor....
Radix

#11 Příspěvek od Radix »

Měl jsem podobný problém, měnil jsem bezvýsledně baterie. Nakonec to byl studeňák u diody.
EKKAR

#12 Příspěvek od EKKAR »

Kamarád - telka THOMSON - dálkáč jednou šel, jednou (spíš víckrát...) nešel. Pomáhalo prý mačkání na LEDku nehtem směrem dovnitř do krabičky DO - když se zamáčkla, 1-2 povely se zdařily, ale jak se DO položilo na stůl, bylo to zpět.
Diagnóza - po chirurgickém otevření zjištěn NEZAPÁJENÝ VÝVOD vysílací infraLED... respektive při pájení vlnou se vývod LED nezalil pájkou natolik, aby odolal následným mechanickým otřesům při běžném používání a prostě se vyklepal z díry v DPS ven...
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
MartinFuchs

#13 Příspěvek od MartinFuchs »

Díky všem za rady :!: dálkový ovladač už mi jde a bylo to tím,že na plošňáku v ovladači byli dva studené spoje na přívodu od baterky :)
Odpovědět

Zpět na „Servis televizorů, monitorů a projektorů - PROFI sekce“