3 moznosti vyberu osciloskopu
Moderátor: Moderátoři
- honza637
- Kontaktovat uživatele:
Jinak bych si býval Teslu nechal. Někdo jde zase ale třeba z důvodu rozměrů po něčem jiném. Mě se do dílny vešel stejně Iwatsu jako Tesla. Zase ale trnu, aby se mu něco více nestalo. Teslu opravím snadno, jak již bylo zmíněno, ale japonský osciloskop plný smd a několikavrstvých desek ... to asi těžko.
Takže nejlepší by bylo, kdyby dotyčný udal k čemu to chce a čemu se hodlá v budoucnu věnovat.
PS - BM370 mám taky a kámík C1-94
vidět zákmity 20 MHz na výstupu audio zesilovače je lepší než je jen tušit jak flek na luminoforu, druhá věc je pak vědět, co s tím. No a člověk, který ví co s tím, by si snad věděl rady s odhalením vf zákmitů i jinou metodou
S 7NU74 tyhle starosti nebyly.
- jef111
- Kontaktovat uživatele:
www.sigmaphon.cz
- honza637
- Kontaktovat uživatele:
Jako rozumný stroj beru BM566 (A).
- jef111
- Kontaktovat uživatele:
Taky některé starší jak BM566 nebyly špatné, třeba BM464 byl tuším do 50MHz dvoukanál, takže taky solidní. No jen byl trošku objemnější
www.sigmaphon.cz
- forbidden
- Kontaktovat uživatele:
starsi jsem ho videl za 14 000,- Libi se mi, ze je tak malej, nezabere mi na stole moc mista. Digitalni chci hlavne proto, ze obcas potrebuju merit nejaky neopakovatelny dej, treba jen jeden puls a potrebuju kouknout jak vypada. Vim, ze existuji aji analogovy s pameti, ale nevim jestli jsou na tohle pouzitelny. Staci mi do cca 100 MHz. Premyslel jsem i o modulu k PC od ETC (http://www.etc.sk/products/m520/m522.php?lang=svk) ale nejak tomu moc neverim, nemate s timto nekdo nejaky zkusenosti?
- honza637
- Kontaktovat uživatele:
S tímto strojem bohužel nemám zkušenost ale vypadá docela OK, nechal bych si ho líbit.
- forbidden
- Kontaktovat uživatele:
honza637 píše:Co tím chceš měřit? Atmosferický výboj?
S tímto strojem bohužel nemám zkušenost ale vypadá docela OK, nechal bych si ho líbit.
Nejen pulsy, ale treba neperiodicky deje obecne. Napriklad bych se rad kouknul co leze z obycejnyho IR dalkace (ve skutecnosti to vim, je to jen priklad). Obcas by se mi proste moc hodilo si nejaky dej zaznamenat a studovat ho pak "v klidu"
-
Tatl
- jef111
- Kontaktovat uživatele:
Tatl píše:Chtěl bych se zeptat,jak poznám že jsou v osciloskopu (BM566A) tunelky.Kde je najdu ?
Díky
Když sundáš kryt, uvidíš na boku desku se spouštěcími obvody (je na straně časovky). Na té desce budou buď dva IO ruské výroby v pouzdru tuším DIL14 (možná 16?) to znamená že tam tunelky nejsou, nebo tam ty IO nebudou a místo nich obvod s tunelkami. Do nedávna jsem byl přesvědčen, že to A na konci znamená vylepšenou konstrukci = bez tunelek. Bohužel tomu tak asi není.
www.sigmaphon.cz