údržba reproduktorů

Opravy a závady na MG, RMGF, CD, zesilovačů, receiverů, reprosoustav

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
barracuda

údržba reproduktorů

#1 Příspěvek od barracuda »

Udržuje nějak někdo ozvučnice reproduktorů nebo gumové kroužky u reproduktorů.Někde jsem slyšel že je na ty gumové kroužky dobré občas použít grafitovou vazelinu.Teď jsem dostal reprobedny BW.601 v docela ošumtělém satavu, tak jim chci dodat původní lesk a slávu :-).
Sendyx

#2 Příspěvek od Sendyx »

Nejlepší a jedině spolehlivé je membránu napouštět pryskyřicí ze směsi růžový olej-jantar (ale jedině z Jantarové komnaty, nic jiného) a gumičky potírat koalím sádlem.
feketek

#3 Příspěvek od feketek »

Grafitovou vazelínu používej na radiátory a jiná topná tělesa,ne na repro...
barracuda

#4 Příspěvek od barracuda »

Sendyx píše:Nejlepší a jedině spolehlivé je membránu napouštět pryskyřicí ze směsi růžový olej-jantar (ale jedině z Jantarové komnaty, nic jiného) a gumičky potírat koalím sádlem.

No toto mi připadá trochu zvláštní na údržbu.To bych raději věřil te grafitové vazelině, kdy v malem množství se napustí do gumy a vytvoří ochrany filtr proti vysichání a praskáni.Ale jak říkam jen jsem to slyšel tak se ptám jak reprak udržovat svěží. Koalí sádlo i kdyby fungovalo tak je krapet nedostupné.
helios

#5 Příspěvek od helios »

Účinnejší by bol asi žabí sliz získaný z močiara za úplňku... :rofl:

Vážne: ak chceš pomôcť gumovej obrube repráku, a nie je ešte popraskaná, použi buď glycerín, alebo napr. prípravok "Regum", ktorý sa používa na oživenie a zvláčnenie gumových výrobkov, dostať ho v autokozmetike na pneumatiky. Keď nepomôže, aspoň to bude vyzerať ako nové. :wink:
Keď Vám hodia pod nohy polená, zakúrte s nimi.
Sendyx

#6 Příspěvek od Sendyx »

Na kvalitní reproduktory snad jen to nejlepší, ne ? Koalí sádlo zas tak nedostupné není, nejlepší je ovšem z brzlíku.
Nebylo by lepší se poptat u výrobce reproduktorů, co asi tak ten o tom píše ?
Hill
Administrátor

#7 Příspěvek od Hill »

Pozor na imitace, aby to nebyla směs 1 koalí brzlík : 1 prase, to tu gumu rozpouští. Stejně jako vazelína, třeba i grafitová.
Asi bych i to koalí sádlo oželel a vzal na závěs nanejvýš ten glycerín a membránu jen oprášil čistým štětcem, jako dosud.
barracuda

#8 Příspěvek od barracuda »

ok lidi, tož díky. Jinak reprobedny hrají naprosto skvěle.Divim se že si jich švagr vůbec nevážil
Radimosso

#9 Příspěvek od Radimosso »

Taky bych šel do glycerinu, mažu sním i gumu u dveří auta na zimu a nezamrzá a guma je taková pružnější.
Grafitovou bych vynechal, co já vím , tak ta se používá třeba na řetězy u motorek apod. A pokud je na bednách krycí rámeček s tkaninou, tak to bych
od té vazelíny , pokud se obtiskne, čistit nechtěl.
silio

#10 Příspěvek od silio »

Nemá to s v podstate s reprákmi nič spoločné,ale na vojne sme ošetrovali gumu glycerínom,ako radia chalani,ja by som bol tiež za glycerín.
PCman

#11 Příspěvek od PCman »

Nevím jak fungují ostatní přípravky ale regum určitš nepoužívat takto jsem si odrovnal blaupunkty v autě.Ta guma byla taková vypálená od sluníčka tak jsem ji natřel regumem a ten to tak zregeneroval že se celá guma zvětšila bebrána upadla a strašně repráky řinčely už neměli to správné vedení tak jsem je mohl jen vyhodit předtím hrály super potom už vůbec radši na to nešahat a nechat tak jak to je.
Odpovědět

Zpět na „Audiotechnika“