Konečně důkaz k čemu vede "daunsajzink"
Moderátor: Moderátoři
Takze s olejovym filmom a benzinom to nebude nejaky univerzalny problem.
Nakadah píše:Kvůli 5km tam a 5km zpátky bych si asi ani nekupoval auto.
To jo ale neznáš souvislosti.Vstávat o hodinu dřív tj v půl druhý ráno pěšky do práce asi neni moc košér.Takhle si vstanu ve třičtvtě na tři a v práci jsem hned.Bus ani vlak nejede.Motorka nepadá v úvahu.Mám z ní zničený zdraví jízdama v zimě.
Me to jede "na sytic" cca minutu po studenym startu u VW, a cca 30s u meveda.
Co je vlastne smerodatnej udaj pro ECU, jak dlouho ma jet na bohatou smes? Teplota oleje? Lambda?
S tou spotrebou je to dost o rezimu, ale je jasny, ze pokud chces z toho dostat treba 150kW, tak tomu musis dat odpovidajici mnozstvi energie, at je to 1.5l turbo, nebo 2.5 atmo... To asi obejit moc nepujde, zas o tolik se ta ucinnost turbem nezvysuje
Jsem zvyklej na auta, co maji nejakej vykon, a pak, kdyz jedu nejakou malorazkou, mam spotrebu jak prase, protoze to subjektivne nejede...
Je pravda, ze v posledni modelovych radach koncernu je vyber motoru tristni... U Audi uz ani v konfiguratoru motor vybrat nejde (jen benzin/nafta), ocividne to proste vetsinu zakazniku nezajima. My, ktery to zajima mame smulu. Nastesti existujou i jiny vyrobci, nez koncern.
@Ekkar - To co popisujes je (az na Atkinsonuv cyklus) v podstate obsazeno v hybridech od Toyky/Lexusu.. Treba LS600h (5.0V8 + elektro, cca 450HP) je schopen courat po meste za 10L, pricemz vykon pod nohou je... Jedinej minus je e-CVT, ktery trochu tlumi vasne te ve osmicky..
A s tím smýváním oleje to nebude tak zlé. V životě jsem benzín necítil v oleji a rozdělaný motory bawa s 200kkm měli ještě vidět ve válci honování. Bavíme se ovšem ještě o poctivých motorem, dnešní šmejdy jdou mimo mne.
- tomasjedno
- kevin_mitnick
p32 píše:Měl jsem dojem, že se tu bavíme o autech.Sandal píše:Ta Felda jezdila 5km do práce a 5 z práce.Pak žrala olej jak divá a dávali sme s tátou jinej motor
Co mas proti Felde?? Ta moje nedavno oslavila dvacetiny. Poslednich 10 let jako druhe auto v rodine, tedy na poskakovani po meste. Kastle uz misty hnije statecne, ale motor 1,3MPI navzdory 275 000 na tachometru jede jak hodinky. Za tu dobu co se tyce servisu motoru tak 2x alternator, 2x vodni pumpa, 1x spojka a 2x generalka rozvodu. A pak jeste jednou termostat. Jo a s rozvody pokazde i svicky...