Panasonic TV - VIERA Link

Poradna určená pro amatéry

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
piCZus

Panasonic TV - VIERA Link

#1 Příspěvek od piCZus »

Mám 8 let starou LCD od Panasonicu a v menu mám povolené zapnutí i vypnutí pomocí VIERA Link (HDMI-CEC). Vše funguje a STB mi TV zapne i vypne, ale vždy se zapne na vstup DVB-T, ne HDMI-1. Dokonce i tehdy, když mám v menu všechny vstupy (kromě HDMI-1) navolené "Přeskočit" (včetně Anologového a DVB-T vstupu). Netušíte, proč se tohle děje?
Milan_F

#2 Příspěvek od Milan_F »

U Panasonicu je to asi vlastnost. U jedný tv mi to většinou funguje správně, ale někdy si telka usmyslí a zapíná se na DVB-T. Po pár zapnutí se to pak samo spraví.
U druhý tv to blbne přesně jak popisuješ a to jsem zkoušel všechno možný.
Naposledy upravil(a) Milan_F dne 27 led 2019, 20:22, celkem upraveno 1 x.
rnbw

#3 Příspěvek od rnbw »

Panasonic potrebuje pri zapinani cez HDMI-CEC dlhsi cas medzi prikazmi "power on" a "active source", takze to s niektorymi zariadeniami nemusi fungovat. Upravoval som kvoli tomu ovladaci skript pre Raspberry Pi.
piCZus

#4 Příspěvek od piCZus »

Tohle zní logicky. Škoda že vůbec nebere v potaz navolené přeskočení těch vstupů. Při zapnutí přes HDMI-CEC je mezi nabídkou "vstup TV" a když následně přepnu na HDMI, tak z nabídky zmizne.
V servisním menu je možnost zvolit, na jaký vstup se má přepnout po zapnutí, ale to nemá nic společného s HDMI-CEC.
Odpovědět

Zpět na „Televizory, monitory a projektory - PORADNA pro amatéry a začátečníky“