Dlouhovlnný vysílač_experiment_ úprava pro vyhledání kabelů.
Moderátor: Moderátoři
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
tornado6 píše:Nechapem ,vysvetli preco by som toho moc nenasiel. To ten kabel je tak jemny že tam je toho kovu tak malo ,alebo prečo.
Nejenom to, ale většinou se pohybuješ v místech, kde je takový rušení, že ten detík prakticky nefunguje. Další věc je bordel kolem a falešný cíle.
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
- Artaban001
https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://www.isatel.ch/de/dokumente/131-ke401-bedienungsanleitung-1/file%3Fforce-download%3D1&ved=2ahUKEwihstOZiqPgAhVQKVAKHT0YAzYQFjAOegQIARAB&usg=AOvVaw20SNROxBYpBHY0KG1vAUXF&cshid=1549317774430
Jistě existuje spousta možností, jak podobné zařízení realizovat a i to mé "frankensteinovské monstrum" by se pravděpodobně dalo vylepšit.
Rozhodně pochybuji, že se vyrovná opravdu profesionálním aparátům, ale snad alespoň splní svůj účel a pak si s ním mohu ještě trochu pohrát, třeba vyměnit cívky a do RC členu připojit klíč nebo jiný zdroj modulace...
Artaban001 : To vypadá moc hezky, ale dokázal byste mi to zařízení zapůjčit až zmizí sníh a já jej budu potřebovat v Mladějově na Moravě?
Mějte se a děkuji za podněty a připomínky!
Měří se magnetické vyzařování kabelu, důležitá je pro citlivost velikost procházejícího proudu.
Na tvaru injektoru nezáleží, může to být obdélník, takže zdroj je účinný.
Snímací anténa je rámová, kolmo k půdě, tvar by se dal optimalizovat na lichoběžník.
Taky by se to dalo zkusit s feritkou.
Na slušnou citlivost se dostaneš selektivním měřením.
Vhodná základní frekvence je kompromis mezi útlumem a rušícím spektrem.
Někteří zde tvrdí, že nejdůležitější je, aby vyhledávaným kabelem protékal "signální" proud. Ale co u kabelů přerušených a s neznámo kde umístěným koncem? Tady asi nezbude než budit kabel jako anténu, což je můj úmysl. I když budeme-li to pitvat, i anténou nějaký proud protéká...Ale přitom jde o otevřený obvod z hlediska stejnosměrného a nízkofrekvenčního.