Philips 40PFL3008H/12 vadné led
Moderátor: Moderátoři
Philips 40PFL3008H/12 vadné led
Je zde 5 pásků po 7ks led, označení VES390UNDC-01 a ještě 39FHD-C NDv REV0.2A Type 2013 03.
Ještě doplním, že pásy jsou označeny písmeny A,B,C,B,A (čteno zleva doprava) a vadné led jsou na druhém pásu zprava-tedy B a i pásek má označení 39FHD-C NDv REV0.2 B Type 2013 03.
Ale nevím, jestli to má na funkci rostlináře vliv.
Navíc mám vedle stolu další tv - ten samý typ a stejná závada, jen jsem ještě nerozebral panel, abych zjistil kolik diod je tam v háji.
Připadá mi to jako slušné kujvítko, telky mají ca. 3roky , ale tím, že obě byly u důchodců a naběhaly toho dost (tv šlágr běžel od rána do večera ), tak jsou po 3 letech v kýblu
Ak boli odhnité len spoje medzi doskou a flexom, to už som riešil tak ako som napísal, ale zopakujem to, lebo si to asi nepochopil.
Flex je podobné ako klasická doska, len miesto dosky sú cesty leptané na kaptone a v mieste žehlenia vodivým lepidlom pozlatené.
V tom prípade ak spoje odhnijú medzi doskou a flexom, má zmysel odbrúsiť kapton aby si sa dostal k medeným cestám flexu a odhnité spoje nadpojil na dosku "zlatým vlasom"...