Krásné kanál 26 - nefunguje
Moderátor: Moderátoři
-
petrfilipi
Krásné kanál 26 - nefunguje
Petr
-
petrfilipi
a když teď koukám na bargrafy, tak síla je stále stejná, ale kvalita kolísá od 35% do 75% a přitom ještě v minulém týdnu byla síla stejná, ale kvalita 95 až 100% . . .
někde něco změnili, spustili nový vykrývač, nebo co . . .
je to přechodový MUX11 tak uvidíme až to bude nějak ustálené, až se v tom přestanou vrtat . . .
- monterjirka
ŠP anténní zesilovač pro TV někde na chatě, v pergole,...
TV se na zimu odnese, ale anténní zesilovač zůstane napájený a když nemá zátěž, rád se rozkmitá...
Frekvence kolem 500MHź pro jednu řadu zesilovačů v polských "sítech"
není nic mimořádného...
https://www.lupa.cz/clanky/jak-vzacny-j ... y-priklad/
O bastlech homo-domo zesilovačů by se dalo dlouze vyprávět. Vyzařují někdy opravdu nečekané produkty a polská "síta" jsou v této funkci velmi "spolehlivá"..
-
petrfilipi
Až do pátku bylo vše OK, nic se u mě nezměnilo. Krásné mám vzdušnou čarou přesně 20km, normálně vždy chytnu něco na šroubovák v konektoru. A K28 jede v pohodě, 2x100%.
Petr
decmen píše:Schválně jsem to teď změřil. Přikládám část spektra K21-K31. Anténa LP45 Fracarro, zesilovač č.600 Teroz, asi 25m koax. CU AlPE.
Mimo spektrum je potřeba měřit IO v SFN, případně analyzovat K26 po jednotlivých nosných. Tohle spektrum celkem nic neříká a nedá se z něho jakákoliv anomálie na K26 (pokud tam nějaká je) odhalit.
U Yagiho antén se ta boční minima špatně trefují, je jich moc a jsou úzká, takže podle počasí se vlastně do nich rušivý signál nemusí stabilně trefovat.
Ani to síto nemusí fungovat univerzálně všude, ale, jestli směry dvou signálů SFN, u nichž lze očekávat srovnatelnou úroveň, svírají navzájem úhel asi 35° až 90°, se s nimi dá dosáhnout výrazného a dlouhodobého snížení bitové chybovosti.
Zkuste to a nechte si to změřit tam, kde je výše uvedená podmínka úhlu mezi směry k vysílačům splněná, ale vše ostatní zatím selhalo.