potenciometry TESLA
Moderátor: Moderátoři
potenciometry TESLA
A můj dotaz, cermenty i po tolika rocích nešustí, mám vyzkoučeno. Dráťáky asi také budou OK. Ale co TP180/181 (čili uhlíkové, otevřené), jsou po 35 letech ještě k něčemu ?
Děkuji za odpověď, jestli to mám vyhodit...
A kutilmile - nelituju tě
Třeba jako typ TP289, v hodnotách .../N, .../G, .../Y,...
Typ osičky u otočných asi popisovat netřeba, dá se zkrátit, nastavit, upravit.
Sice ještě pár kousků různého typu i hodnoty dvacet třicet let skladovaných mám, zapojené nechrastí, nicméně někdy se mi stane, že potřebuju nahradit poťák a potřebný rozměr nebo hodnotu nemám. Čili totéž může potkat i ostatní.
Se seznamem bys určitě zájemce našel.
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
Tak tak, nějakou stručnou inventůru učunit, seznámek vyvěsit ... a zájemci se určo najdou. Obzvlášť pokud tam budeš mít tandemový (stereofonní) logaritmáky 10 nebo 50 kiloohmů s odbočkou nebo dokonce vícero odbočkama - Sinclair ti přesně popíše proč.forbidden píše:TP160 a TP280 používám rád. Určitě nevyhazuj, kdybys udělal seznam, možná bych nějaký bral.
Mám i trandy, trimry, keramiky, hovňáky, elyty, odpory, kontrávesy, konektory TX,Y, ty modré pozlacené přepínače . IO DTL i TTL i CMOS, OZ, analogy... Vše TESLA popř. RTF (či jak se ti DeDeRoni nazývali) zakonzervované od roku cca 95. A klidně to ještě dalších 10let vydrží ležet tam kde to je. ALE, regál s poťákama se částečně zbortil. Tak uvažuji, co s tím..
Jinak nepočítám s prodejem (záruka, pomluvy.), z toho jsem vyléčen. Max. sundám pozlacené věci a prodám zlato na šroťáku. Těch kontrávesů a FRB konektorů. A v starých ČKD tyristorech toho zlata je...
Za těch 20 let pokud jsem použil pár KC509tek? a to je mám v pytlících vyměřené na betu a závěr. To samé KáeFka. Prostě blbé postavení nožek.
To samé 70Watové trandy. Pravda 607/617 už mám jen vypájené. Ale zato KUN20 mám na pouzdru KD503. A pro jistotu 3 paralelně na čipu.
schrost píše:tak to bych tak nabídl jen uhlíkové odpory a keramiky. A tak odvážit a zabalit za pivo a poštu. Tak mě napadlo, nechce někdo TR163? toho mám prostorově nejvíc. pozlacené po padesátníku. Cínované asi za polovic.
R..
Jinak nepočítám s prodejem (záruka, pomluvy.), z toho jsem vyléčen. Max. sundám pozlacené věci a prodám zlato na šroťáku. Těch kontrávesů a FRB konektorů. A v starých ČKD tyristorech toho zlata je...ale až před důchodem.
Jsi z Havířova, tak to všechno nabídni Janu Galuszkovi fa GALVEOS a eshop právě s takovým zbožím, www.soucastka.cz Je od Tebe co by kamenem hodil, Hor. Suchá. Kdysi vydával oblíbený časopis ELETROINZERT.