Honzo, s tím lakem jako zkušený mazák kecáš jak Palacký.
Zakrúcené hovno a ne nitrolak. Byl to PÁJECÍ LAK, co měl jako rozpouštědlo směs éteru a trichloru.
V kalafunách se ochotně rozpouštěl a ulehčoval pájení, protože v něm byl obsažený myslím anilinhydrochlorid - to je krám, co mj. ruší povrchové napětí, dobře se to rozpouští v tavidlech, jako je kalafuna a zabraňuje to tím rozlitím po zrušení povrch. napětí tavidla přístupu vzduchu. Byl to výborný letovací lak, Tesla tím dokonce zakapávala některé spoje, u kterých se předpokládalo, že se na nich bude při kompletaci zařízení pájet.
Jo Honzo - já být Tebou, tak web té hříšné Angeliky tady vůbec nezmiňuju. Vůbec. Nikdy, kuvafix. Pomlouvat se nemá a pravidla to zakazujou, tak nebudu ani skrytě, ale je to...tfujtajksl.
To, že má opravdové mraky diletantských videí na YT, až je z toho na YT v tomto oboru skoro zataženo, pronajatou stodolu na haraburdí a všecko přepálený o 300%, z něj ještě nedělá příklad linku, co by byl hoden uvedení na bezpochyby respektovaném bastlířském webu, jako je EB.
A nejlépe ještě párkrát procitovat v dalších postech, ať si to browsery dobře zapamatujou.
Kdo tam, u toho zatraceně divného člověka, co napájí 5W reproduktor, bez ozvučnice, membránou dole na stole a ze 100W zesilovače, někdy něco koupil, jistě rád poreferuje. Nic pěknýho to nebude.
Aktuálně sháním jeden-dva "originální tovární" placaté TW120, v tom černém původním polomatu, s klasickým logem Elektroniky a nápisem TW120, prostě potřebuju origoš kastle.
Milan by udělal, ale nemá už tolik času.
Vychcaná Angelika asi dva, ale možná taky deset v té stodole má.
Ale nikdy, už z principu bych je tam nekoupil. Tam prostě ne.
Viděl jsem bohužel video, kde tento člověk něco konkrétního, co dobře znám, "upravuje", aby to prý bylo i v dnešní době provozuschopné.
Dva dni jsem z toho byl na nervy a nespal
Hele holky a kluci, všimli jste si někdy - že bych tu kdy dával kompletní link na eshop Ecomu? Třebaže se to může a třebaže jsem s firmou ing. Hlávka maximálně spokojen? Už tak okolo 25 let, co existují.
Začínali doslova koresponďákovými a faxovými objednávkami jako kdysi Zdenek Krčmář /asi jako všichni/. Vždy za každých okolností sehnali, vyhověli, neošidili, nepředražili, nepodrazili, nepodstrčili šunt a když jsem si záměrně vybral míň kvalitní věc sám, slušně upozornili na to, že jde o "levnou součástku pro hobby použití".
A Vy tu dáváte komplet linky na všecky ty GMy, GESy, PSy a podobný. Není Vám hanba?
Radovane, taky už pro aplikace, kde nepůjde o velké výkony/příkony, taky asi do těch 25W na kanál při 4R, používám ty šroubovací. Ale ne z GESu, tam už nikdy nic, ale odjinud, z Ecomu. Mám intenzivní pocit, že to nejsou úplně ty samý /už nemám s čím srovnat, ty gesovský jsem už zčásti vyházel a zčásti použil k nezáměnnému napájení jinam, než do audia.
Jednak na těch z Ecomu podstatně líp drží kryt, nemá tendenci se protáčet a není žádný problém připojit i dvojlinku SCY 2x1,5 - to u jiných typů v zásadě nejde.
Samozřejmě, krom Tesly 6AF897.51 - 53..
Koncové dvojčíslí v typu pouze určovalo profil a velikost díry pro kábl, ani tohle ta moudrá Angelika neví...
Jinak jsou samozřejmě všecky silně postříbřené, včetně původních zásuvek 6AF282.28 - 30 a pájejí se i bez škrabání dobře, pokud nebyly uskladněné někde, kde v koutě stály pytle mleté síry, jako na 52. budově
Ten růžovofialový PÁJECÍ LAK, co se jednu dobu plnil na Valachoch do sprejů pod označením LETLAK a nešel umyt z prstů, naopak dobře chránil stříbro před oxidací.
Pokud nejsou Tesly 6AF897 léty letoucími-častým používáním silně ojeté až na mosaz /tj. přesně takové, co prodává za 30,-Kč hříšná Angelika/, tak 6AF897 nemají problém ani s přechodovým odporem, ani se studeným přenosem výkonu okolo 100W na osmi ohmech, přestože na to nejsou EZÚ otypovány. Ale umějí to.
Takový problém veškerá ta asijská niklovaná produkce má - to začíná hořet, resp. plast s kontakty se spolehlivě taví a kroutí už při průchodu proudu i pod 2A tenkým "živým" kolíkem.
Zkus buď ten GES, zda se už se polepšili, nebo na zkoušku Ecom.
Ecom tady záměrně propaguju často, protože je to prokazatelně jedna z mála /a posledních/ firem, co se zákazníkům snaží za jejich peníze dodat tu nejvyšší možnou kvalitu. To u 90% českých firem z oboru zvykem bohužel není.
A Honzo, Ty sám si ze servisáckého cechu a jako zkušený mazák bys měl vědět líp než já, jaké všelijaké "zkušené dlouholeté dodavatele" a "renomované prodejce" a "dodavatele servisního materiálu" tady v ČR máme. Jedna z nich, co ještě existuje, dva až tři roky neměla skladem z elytů nic "lepšího", než Teapo, Hitano, Elite a ještě jakýsi xxx-con. Po půlroce kaput všude, kde se namontovaly a to samé s pojistkovými odpory.
Taková Televizní služba NOVA ještě existuje, anebo už jim to tam podvedení zákazníci vypálili až do základů, jak Kartágo?