Myčka Whirlpool ADP 2656 WHM chyba F6, F7

Poruchy, opravy, rady, návody

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
vasekpetr1

Myčka Whirlpool ADP 2656 WHM chyba F6, F7

#1 Příspěvek od vasekpetr1 »

Známý má tuto myčku a závada se projevuje takto: po navolení programu se spustí napouštění vody, je slyšet, jak voda proudí přes ventil do myčky, po nějaké době napouštění se rozblikají druhá a čtvrtá ledka na panelu volby, což by měla být chyba F6 (uzavřený přívod vody), poté se vypne napouštění, rozjede se vypouštěcí čerpadlo a rozbliká se třetí a čtvrtá ledka, což by měla být F7 - porucha průtokoměru. Příznaky by tomu i napovídaly, že je vadné čidlo průtokoměru. Jak jsem zde hledal, je to vrtulka s magnetem, jehož otáčky snímá jazýčkové relé. Myčka je u známého, ještě jsem ji neviděl, jen zprávy po mailu a telefonu od jeho dcery, sám je teď na onko v Jihlavě. Chci se zeptat, co se na tom průtokoměru může pokazit, kde hledat problém - voda v Třebíči na Borovině není až tak moc tvrdá (Heraltický vodovod), že by se vrtulka zanesla minerály, tak jestli spíše odchází to jazýčkové relé? Prostě jaké máte případné zkušenosti s vadou měření průtoku na těchto myčkách? Dá se ten průtokoměr samostatně vyměnit nebo vyčistit, aniž bych musel demontovat celou tu nádržku, ve které je vrtulka umístěná? Díky za rady, pojedu k nim v pondělí, tak ať jsem trochu připraven. Servisní manuál mám zTáni stažený :wink:
bu2520

#2 Příspěvek od bu2520 »

je to většinou realizované jazýčkovým kontaktem, který je vně kazety. V klidovém stavu je sepnutý a jen na mžik při otáčce se rozepne. Whirlpooly jsou také háklivé na tlak vody je li vyšší tak to průtokoměr nestíhá. Nebo pokud má myčka OWI snímá hladinu tímto snímačem.
vasekpetr1

#3 Příspěvek od vasekpetr1 »

Tady není OWI, jen klasická vrtulka s jazýčkem. No uvidím v pondělí, až to otevřu.
vasekpetr1

#4 Příspěvek od vasekpetr1 »

Takže problém byl ve špatném kontaktu destičky jazýčkového relé u vrtulky průtokoměru do konektoru přívodních vodičů, stačilo jej přitlačit a nasadit zpět k vrtulce. Myčka se po zresetování poruchy rozběhla a snad myje dodnes :) .
Odpovědět

Zpět na „Bílá technika“