viskozita silikonového oleje
Moderátor: Moderátoři
viskozita silikonového oleje
Na gumu je známější glycerin nebo ricínový olej.
Von ten silikonovej olej skoro nevysychá a tak se naňho lepí prach, mušky, kamínky či jiná dostupná žoužel a pak to chce smirkovat.
A taky stará Blažková u samošky říkala, že ta guma je pěkný prevít. Prý se někdy umí s tím silikonem tak pohádat, že se pak nafoukne (ta guma) nebo dokonce začne potichoučku mizet. Prý, jak je namíchnutá. Nebo namíchaná?
Jeden z vyhlášených pánů opravářů reproduktorů mi opakovaně radil gumové závěsy reproduktorů ničím neošetřovat.
Stejně tak, zřejmě k vlastní škodě, neošetřuji gumové duše u kola, pláště a pneumatiky, těsnění u lednice a mraznice, gumové těsnění u kohoutků a ve splachovači, řemínky u magnetofonu a gramofonu a další.
No a k lepšímu přenosu tepla mezi výkonovým prvkem a chladičem se mi osvědčila silikonová vazelína, z poslední doby ta nejhustější, Kolín ji tuším označuje M20.
Díky za opravy a jiné než výše uvedené zkušenosti.
rudolf02 píše:No a k lepšímu přenosu tepla mezi výkonovým prvkem a chladičem se mi osvědčila silikonová vazelína, z poslední doby ta nejhustější, Kolín ji tuším označuje M20.
Máš na mysli Lukosan M20? Pokud máš, byl bys ochoten pár ml prodat/věnovat? Lučebniny to vyrábějí v kilovém balení, to bych nikdy nespotřeboval.