Modul Z

Poradna určená pro amatéry

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
Achab

#16 Příspěvek od Achab »

Color 423 a 425 měly modul "Z" s MDA4290 (stejnosměrně řízené tónové korekce) + NF zesilovač A2030.
Color 429 měl modul ZMF+NF s A223+MBA810 (aspoň první typy).
Hill
Administrátor

#17 Příspěvek od Hill »

Pardon, pánové, 423 byla překlep, šlo o 422 (C110ST-II s dálkovým ovládáním, ale už z NDR místo jugoslávského, tedy mezityp mezi C110ST-II a C429) jedna dodnes hraje pod Zvičinou, proč jsem tam napsal 425, už ani nevím, dále šlo o 424 a 429 prostě "tyristorovny".
V TVP s tyristorovým rozkladem byla kompletní ZMF i s koncákem MBA810 na modulu Z.
O těchto se tu bavíme, to je snad zřejmé.

Tranzistorové TVP na šasi C416 (C419, C425, ...) mají v jedné plechové krabici OMF i ZMF, koncák s korekcemi jsou zvlášť.
sinclair

#18 Příspěvek od sinclair »

Nerad používám citace, ale přesně takhle zněl můj původní dotaz:

sinclair píše:Poprosím o radu:
Je toto modul Z, který má ve zpětné vazbě MBA810 zapojeny korekční členy, představující jakýsi "fixní loudness" - zdůrazňuje hloubky i výšky?
Ve které řadě televizorů se tyto moduly daly najít?
Není prosím někde k dostání "charakteristika", resp. kmitočtový průběh toho zdůraznění?
Díky moc.

Protože modul po náhradě hovňáků žluťáky hraje velice příjemně, tak mě prostě zajímalo, zda je někde k vidění průběh jeho kmit. charakteristiky s tímto konkrétním vazebním obvodem - co zvedá, o kolik a proč. Dopadlo to jako vždycky.
Jeden sem flákne schéma, v němž součástky, fyzicky osazené v desce ani nejsou. Druhý zas plácá, jen aby něco plácnul.
Vždycky, když se u některé řady či modelu objevilo obvodově něco úplně nového, tak Orava poctivě vysvětlila, oč jde a proč to tak je.
Vždycky to bylo v SM, nebo extra zprávě vysvětleno.

Jediný Jarda na první dobrou pochopil, oč mi jde, nač se ptám a pokusil se mi poctivě odpovědět na jasně položený dotaz.
Za což mu patří velké díky.

Už to tady nějakou chvíli, díky několika individuím vypadá tak, že na jasně a srozumitelně položenou otázku:
"Kolik je prosím hodin" dostanete odpověď "asi tak šest stupňů, možná míň, ale nevím to jistě".
Proč tohle někteří dělají?
Tohle vážně používala i řada Olympia? Co byla jako celopolovodičová vyráběná v době, kdy výroba papíráků TC171-175 byla už dávno zastavená??
Jsou tam totiž originál osazeny papíráky TC171 M1/160V a TC171 M15/160V.
Sám IO je taky trochu jinak kompenzován, než doporučuje výrobce.

Čekám napjatě, co se strhne ve Svářečkách, zdrojích a nabíječkách, až tam s pár dotazy vložím jedno schéma i se stavebním návodem, co v roce 1988 za 15,-Kčs posílal po celé ČSSR nějaký ing. Augusta z Letňan..
pepik9

#19 Příspěvek od pepik9 »

Možná, že by bylo míň dohadů, kdyby tam bylo napsané konkrétní označení modulu, co je schované pod elytem nad MBA810.
patrikvarga

#20 Příspěvek od patrikvarga »

...
Přílohy
6PB 001 11.JPG
6PB 001 11.JPG
sinclair

#21 Příspěvek od sinclair »

A kolik variant modulů Z se vyrábělo se dvěma velkými hovňáky navíc?
Víc, než ten jeden ???
Ty budeš taky dáreček, pepíčku. Za každou cenu a kafrat do všeho, třebaže se mě to netýká a nezajímá mě to...
elektrosvit

#22 Příspěvek od elektrosvit »

Označení 6PB 001 11 je číslo plošňáčku, ne modulku jako takového. Zapojení modulku je uvedeno v TI18. V seznamu ND jsou uvedeny i zmiňované TC171. Pár telek jsem rozebíral- modulek v nich byl vždycky tento. Netřeba z toho dělat aféru...
EDIT: Popis najdeš na konci TI23.
Odpovědět

Zpět na „Televizory, monitory a projektory - PORADNA pro amatéry a začátečníky“