Normální meteostanice
Moderátor: Moderátoři
Normální meteostanice
No nic, vlastně by stačil venkovní/vnitřní teploměr. Ale chci trvale podsvícení, protože na tom LCD je houby vidět, jen pod správným úhlem ap. Nakonec jsem zase skončil v lídlu, i když má blbosti na nic. Máte někdo zkušenost s touto? dík https://www.lidl-shop.cz/AURIOL-Bezdrat ... p100236912
Mam v kuchyni nejaku meteostanicu z Lidlu, ale nekupoval som ju - vytiahol z odpadu. Nebola tam k nej vonkajsia cast, ale minule po vymene baterii chytila nejaky signal a odvtedy ukazuje aj vonkajsiu teplotu, zjavne niekde u susedov
Inak ma totalne dementne ovladanie (ako tradicne u elektroniky z Lidlu) - niektore tlacidla vpredu, niektore vzadu a rozhadzane nahodne. Da sa zavesit aj na stenu, ale akurat vzadu su tlacidla CHANNEL, MIN/MAX, WEATHER HISTORY, SUN/MOON a k nim sa potom clovek nedostane...
Ideálně takovou která má nějakou rozumnou výdrž baterií a teplotu jako prioritní (největší) údaj na displeji (protože většina stanic které jsem viděl má, z pro mě neznámého důvodu, displej řešený tak že prioritní údaj jsou hodiny a teplotu aby tam člověk někde lovil v rohu, např. https://www.lidl.cz/p/auriol-bezdratova ... p100344027 )
Je u těchto bezdrátových teploměrů nějak ošetřeno to abych v případě že bydlím třeba v paneláku kde má každý druhý podobnou věc vysílající ve stejném pásmu, chytal data z mého čidla a né z nějakého cizího?
Cidla pouzivaju rozne formaty dat, takze su medzi roznymi typmi vacsinou nekompatibilne. Keby mal sused kompatibilny typ, tak od neho signal chytat mozes (ja to tak robim) - ale dosah je maly. Niektore stanice umoznuju volbu "kanalu", takze mozes prijimat dve cidla.
Cidla vysielaju iba na moment v nejakom dost dlhom intervale (radovo minuty) a meteostanica sa tomu prisposobi (prijimac zapina len vtedy, ked ocakava dalsie vysielanie). Takze keby si mal dve identicke meteostanice vedla seba, staci sparovat jednu a o par sekund druhu (kym prve cidlo nevysle znovu data) a mali byt fungovat nezavisle.