Yamaha RDX-E700 nenacita dvojvrstvove DVD
Moderátor: Moderátoři
Yamaha RDX-E700 nenacita dvojvrstvove DVD
CD nacita (lisovane aj napalene), DVD nacita len jednovrstvove (je jedno, ci lisovane alebo napalene). Pri vlozeni dvojvrstvoveho chvilu nacitava (LOADING), potom tukne optikou do disku a zastavi, na displeji zobrazi "Not Played".
Vymenil som celu mechaniku za novu (DVM-34 so SF-HD62) a nic sa nezmenilo. Vymenil som paskovy vodic, stale nic. Problem bude teda asi na doske - ale ako je mozne, ze necita dvojvrstvove? Nejde len o filmy, rovnako (ne)nacita ani datove media.
Na webe som nasiel akurat, ze rovnaky problem ma viac ludi - riesenie ziadne.
rnbw píše:Ano, lisovane = originalne.
A vraj to fungovalo.
Kuzelne slovicko
Mam tu DVD prehravac Magnavox MDV430, kde je zamenitelna mechanika a optika SF-HD60, ktora je tiez zjavne zamenitelna so SF-HD62.
Vyskusal som v Magnavoxe novu optiku/mechaniku a tiez dvojvrstvove DVD nenacita. Zaujimave je, ze povodna optika/mechanika z Yamahy v Magnavoxe funguje - ale asi uz mam parametre na hrane. A optika/mechanika z Magnavoxu v Yamahe tiez funguje - normalne nacita vsetky DVD.
Toto je vraj original Sanyo.
Keby som mal robit servis, tak asi jedine kupit na eBay 10 kusov, otestovat a za vadne nechat vratit peniaze...
A preco mi to nefungovalo ani v lacnom DVD prehravaci Magnavox? Vyzera, ze je trochu menej citlivy ako Yamaha. Povodna mechanika z Yamahy v nom normalne funguje. Ale ani jedna nova nefungovala spravne. Inak je tam tiez dekoder ZORAN, akurat iny typ (asi este starsi).
BTW. Predajca mi tvrdi, ze mu ta prva optika, co som vratil, fungovala v nejakom DENONe.
Pane kolego, můžete o tom vést spory, můžete s tím nesouhlasit, ale to je tak všechno, co proti tomu můžete dělat. Leda byste trochu naslouchal...