XP7200 - píst je ve válci v dolní poloze a nejde ven
Moderátor: Moderátoři
XP7200 - píst je ve válci v dolní poloze a nejde ven
Dostal jsem od tatínka na servis XP7200 - vadný vnitřní o-kroužek na pístu ve válci. Kolem něho tekla voda dolů pod píst, na pružiny a pak pod kávovar. Válec jsem rozdělal, píst vytáhl, oměřil O-kroužky, koupil nové a vše poskládal.
Na závěr jsem chtěl udělat vyčištění odvápňovačem. Ale po provedení čištění přístroj udělal autotest, ohlásil chybu 07 a následně ohlásil něco jako "přístroj je nutné doplnit, nádobku pod trysku, OK". Když to udělám, teče z trysky voda, ale hlášení se pořád opakuje do kola.
Po rozebrání vrchu je vidět, že píst je ve válci v dolní poloze.
Tomu nerozumím. Myslel jsem, že pružiny ve válci jej vždy po vypnutí napájení vytlačí nahoru.
Bohužel teď nelze kávovar dál rozebrat - píst v dolní poloze brání vysunutí lapače zbytků kávy a tím demontáži krytu.
Nevíte někdo, co s tím?
Je fakt, že jsem měnil O-kroužek na pístu a měl venku pružiny z válce. Že bych tam něco blbě poskládal?
Děkuji za rady, Michal
Problém nastal tím čištěním. Uvolnilo se větší množství lepkavé sedliny, která se nalepila na nové těsnění lisu (takové té věci, která mačká pomleté kafe a vyrábí puky), ten se zasekl a nešel ven.
Nešlo to rozebrat.
Řešení bylo sundat vrchní kryt. Dále vyndat zásobník na sedlinu. Nahoře tím vznikne otvor, do kterého lze strčit šroubovák a zatlačit zespodu na odlitek - držák lisu. Tím se všechno uvolnilo, píst ve válci vyjel nahoru. Demontoval jsem lis, očistil jej a znova poskládal. Od té doby OK.
Na kvalitě kafe fakt záleží