XP7200 - píst je ve válci v dolní poloze a nejde ven

Poruchy, opravy, rady, návody

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
MiBaLaBa

XP7200 - píst je ve válci v dolní poloze a nejde ven

#1 Příspěvek od MiBaLaBa »

Ahoj!
Dostal jsem od tatínka na servis XP7200 - vadný vnitřní o-kroužek na pístu ve válci. Kolem něho tekla voda dolů pod píst, na pružiny a pak pod kávovar. Válec jsem rozdělal, píst vytáhl, oměřil O-kroužky, koupil nové a vše poskládal.
Na závěr jsem chtěl udělat vyčištění odvápňovačem. Ale po provedení čištění přístroj udělal autotest, ohlásil chybu 07 a následně ohlásil něco jako "přístroj je nutné doplnit, nádobku pod trysku, OK". Když to udělám, teče z trysky voda, ale hlášení se pořád opakuje do kola.
Po rozebrání vrchu je vidět, že píst je ve válci v dolní poloze.
Tomu nerozumím. Myslel jsem, že pružiny ve válci jej vždy po vypnutí napájení vytlačí nahoru.
Bohužel teď nelze kávovar dál rozebrat - píst v dolní poloze brání vysunutí lapače zbytků kávy a tím demontáži krytu.
Nevíte někdo, co s tím?
Je fakt, že jsem měnil O-kroužek na pístu a měl venku pružiny z válce. Že bych tam něco blbě poskládal?
Děkuji za rady, Michal
Přílohy
pist_dole.jpg
pist_dole.jpg
MiBaLaBa

#2 Příspěvek od MiBaLaBa »

Odpovím si sám, jelikož jsem to vyřešil. Tak pro ostatní, kteří to uvidí:
Problém nastal tím čištěním. Uvolnilo se větší množství lepkavé sedliny, která se nalepila na nové těsnění lisu (takové té věci, která mačká pomleté kafe a vyrábí puky), ten se zasekl a nešel ven.
Nešlo to rozebrat.
Řešení bylo sundat vrchní kryt. Dále vyndat zásobník na sedlinu. Nahoře tím vznikne otvor, do kterého lze strčit šroubovák a zatlačit zespodu na odlitek - držák lisu. Tím se všechno uvolnilo, píst ve válci vyjel nahoru. Demontoval jsem lis, očistil jej a znova poskládal. Od té doby OK.

Na kvalitě kafe fakt záleží :)
Odpovědět

Zpět na „Bílá technika“