Pojistkovy drzak z ciny

Vše o nekvalitním materiálu, výrobcích, zboží. Vyslovení vlastního názoru na cokoliv a v mezích slušnosti není nijak v rozporu se zákony této země ani Pravidly EB. Vše ostatní jde automaticky směr koš.

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
termit256

Pojistkovy drzak z ciny

#1 Příspěvek od termit256 »

Vyhnete se velkym obloukem tomuhle. Potreboval jsem 15A pojistku na kabel, po cca 20 hodinach provozu se bazmek prakticky roztavil. Protekalo tam max 10A, po vetsinu casu spis min. Asi je to udelane z nejakeho cinskeho kovu s nizkou vodivosti, protoze pojistku jsem tam musel narvat pomerne velkou silou, kontakt mela rozhodne lepsi nez treba v aute.

https://www.ebay.com/itm/wire-in-line-f ... rk:16:pf:0
doktor365

#2 Příspěvek od doktor365 »

Asi nějaký aušus.U nás v práci to chlapi používají a zatím si nikdo nestěžoval.
Michal22

#3 Příspěvek od Michal22 »

Já bych ti i tipnul na špatné nakrimpování konektorů na kabely. Vznikne přechoďák, začne se přehřívat, potom se rozteče okolí.
Nekoupils jich víc? Že bys udělal rozborku?
Civilizace založená na oboustranné lepící pásce nemůže dobře skončit...
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
forbidden
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od forbidden »

Úplně stejnej mám koupenej tady a zatím funguje, kolem 10 A jsem ho určitě zkoušel.
termit256

#5 Příspěvek od termit256 »

Mel jsem jenom jeden, jak byly kabely nakrimplovane tezko rict, bylo to zastrikle v tom plastu. Ja uz jsem to vyhodil, ale bylo to viditelne dost deformovane i na povrchu, krytka byla pripecena k telu drzaku a po rozlomeni bylo uvnitr vsechno specene. Bylo to na 15A spinanem zdroji ktery pri 110% pretizeni zahlasi chybu a system ho vypne, takze ani pretezovane to byt nemohlo.
A ja si porad rikal ze to smrdi proto, ze mi nekde na 3D tiskarne zatekl plast :-)

Po techto zkusenostech jsem se na pojistku uplne vykaslal, predelaval jsem vytapeni stolku na tiskarne, jen ten stolek mi ted bere pri 24V 26A, takze jsem do obvodu nechtel vnaset dalsi prechodaky a jisteni nechavam jen na ochrannych obvodech zdroje.
Milan_F

#6 Příspěvek od Milan_F »

Mám vyzkoušenej tento. Sice neni kabelovej, ale zvádá 15A bez mrknutí oka. Mají v nabídce i kabelové, ale ne za 18,-Kč.
Odpovědět

Zpět na „"Čínský" a jiný šmejd“