Domácí telefon Urmet –interkom.
Moderátor: Moderátoři
MajklR píše:Chtěl bych je ale použít jako interkom do pěti místností bez hlasové venkovní jednotky a el. zámku . Vyzvánění a tlačítka mám vyřešené, jde mi pouze o propojení mikrofonů a sluchátek na svorkovnici mez jednotlivými přístroji
na těch přílohách je manuál, ale jak si to přesně představuješ ty ?
namaluj jak máš vyřešené vyzvánění a tlačítka . . .
Kdysi jsem něco podobného dělal u telefonů STROPKOV, Propojil jsem všechny svorky č.6 a svorky č2, napájení malé trafo, vyhlazené napětí, mám dojem 220/24, dávalo se ke kontrolkám, interkom funguje dodnes. Předpokládal jsem, že by to mohlo fungovat i u Urmetu. Jak jsem už psal venkovní hlasovou jednotku nepotřebuji, pouze telefony a zdroj. Díky za rady, Majkl
Ještě dodávám, ty staré Tesly byly typy 4FA 146 73, 10 tlačítek a typ 4FA 147 81, 8 tlačítek.
"pasivní", jen s kondenzátory ( viz příloha podle zdroje SN 4FP 672 18 )
a "aktivní" s výkonovým PNP tranzistorem (schéma taky někde mám, jen bez hodnot součástek, zdroj 4FP 672 56).
Propojí se dohromady všechny domofony - jejich svorky mikrofonů (č. 2) a připojí k interkomovému zdroji.
Propojí se dohromady všechny domofony - jejich svorky vlastních sluchátek (u Urmetu jsou to svorky 1) a připojí k interkomovému zdroji.
Propojí se všechny domofony - jejich svorky minus (u Urmetu jsou to svorky 6) a připojí k interkomovému zdroji.
Ta interkomová část je i ve zdroji typu 4FP 672 19, viz zde.
Zdroj řady 19 uměl odpojit venkovní panel tak, aby byl v průběhu vnitřní komunikace zticha - to provedlo přitažené relé A hned po zazvonění mezi přístroji z generovaného tónu vedeného ze svorky T.