Migrace Windows XP>Windows 7
Moderátor: Moderátoři
Migrace Windows XP>Windows 7
Vím že MS vydal systémový nástroj "Windows Easy Transfer" - ten jsem ve verzi WinXP>Win7 x86 stáhnul. Ale netuším, jestli půjde migrovat profil z 32bit XP do 64bit Win7. Zkoušel to někdo? Nebo jestli eventuelně neexistuje jiný SW na migraci?
Je to PC od ženy, má tam toho tolik, že se děsím jenom ručního přenosu. Napadlo mě zkusit upgrade z XP na 7ky, ale to mezi 32bit a 64bit OS nejde, to už jsem si na netu zjistil.
- geograf
- Kontaktovat uživatele:
taky sem před 14ti dny migroval z 32bit XP na 64bit W7, raději sem to celý udělal na čisté instalaci W7
- monterjirka
To je opakování stále jednoho nesmyslu. Když tam máš 8 GB paměti, tak je lepší tam dát prostě 64 bit jen tak a nezdůvodňovat to nesmyslama. Stejně to nevyužiješ ani v jednom případě, protože čistě 64bitové programy asi spouštět nebudeš. Takže to bude stejné jako 4GB+32bitový OS, problém je v něčem jiném a nemá smysl ho vysvětlovat pro 1 PC s 32bitovými programy.Nakadah píše:32bit OS namapuje maximalne 4GB
A jediná cesta (jak tady píšou i druzí) je zálohovat data a instalovat OS od začátku na čistý harddisk. Ano, ono se moc nechce, protože s tím zálohováním je dost práce a žere to čas. Ale opravdu si myslíš, že ti budou fungovat jen tak při "převodu" všechny dosavadní programy? Je fakt lepší je tam instalovat na čisto do čistě instalovaného OS, kde nejsou zbytky něčeho z původního OS. A nakonec, ať se to nezdá, tak je to méně práce. A taky výsledně zjistíš, že některé starší ptákoviny už opravdu nepotřebuješ.
No a odkazy na Vistu a další středověk jsou sice hezký, ale nemá smysl. Každý jede stejně podle svého. Vyjimku do toho zavádí Intel, co začíná vyrábět procesory, které jdou jen s deskama, kde se musí instalovat W10 a nic staršího jak W10 se nepovoluje a to ani na spouštění. Ale to už patří do vtipů.
geograf píše:taky sem před 14ti dny migroval z 32bit XP na 64bit W7, raději sem to celý udělal na čisté instalaci W7
Chystám se udělat tak jedno PC s 64 bitovým OS, ale musím si vybrat správnou desku, co to stíhá a dostane se tam aspoň těch 16 GB paměti a nebude drahá jak sviňa. Stačí už cena toho CPU, co tam bude.