Zrovna nedávno mi dal známý na oživení takový starší modul s 6F3P což je ekvivalent ECL82. Po oživení to sice "hrálo", ale mělo to velmi nepříjemný brum a hrozně to huhlalo. Po bližším zkoumání mi i jako laikovi přišlo to zapojení značně mizerné. Rozhodl jsem se to předělat-vyhodil jsem nesmyslné korekce, zkrátil vstupní kabeláž asi na třetinu, na vhodných místech použil stíněné kabely, předělal zemnění, přenastavil pracovní bod elektronky a předělal filtraci. Nic extra jsem od toho nečekal, ale začalo to hrát podstatně přijatelněji. Zvuk začal být čistší a brum se značně snížil. Samozřejmě do hifi to má ještě na kilometry daleko, středy a basy ještě dejme tomu ujdou, ale výšky jsou mizerné. (zřejmě i díky obyčejnému výstupáku). Po téhle zkušenosti jsem se rozhodl pro stavbu něčeho svého o úroveň lepšího. O ECL82 jsem v novém zapojení neuvažoval, po zvážení jsem se rozhodl pro EL84 v kombinaci s 6N2P. Náhodou tu mám jedno výstupní trafo ze zbídačeného vraku Tesly Variace, ze které Copélia vychází. Bohužel mám jen jeden kus.(kdyby někdo měl, rád ho odkoupím) PL82 by mohly hrát pěkně, ale pro ně nemám vhodná trafa. Jinak kondenzátory na 400V problém nejsou, to spíše ta trafa. Pro JiriTom: Pár kopanců už jsem dostal

o to víc si teď dávám pozor kam šahám.