IP wifi kamera pro venkovní použití
Moderátor: Moderátoři
IP wifi kamera pro venkovní použití
Mám zájem si pořídit IP wifi kameru ale nevím jak daleko finančně jít aby to ještě bylo únosné a na druhou stranu přínosné ,jinými slovy taková /zlatá střední cesta/ všimnul jsem si že se již např. na ali ebay apod. nabízejí IP kamery se solárním provozem dobíjením lipol článků což se mi jeví dosti výhodné pokud to vydrží běžet bez slunečního záření deklarovaných 4-5 dnů jelikož bych chtěl jednu z kamer uchytit na betonový sloup el. vedení od čezu nacházející se poblíž mé chaty pokud by mi to dovolili rozumí se .
Jinak je to problém s napájením,a ještě dotaz jak je to s tím tzv. nutným vyhřívaním či naopak izolováním kamer proti horku ,přece když výrobce uvádí že je kamera určená pro venkovní použití tak by snad měla fungovat či sloužit i v externích podmínkách jako je mráz ,teplo či déšt ne ?
Nicméně jsem si povšimnul u techn. parametrů že převážně tyto fifi kamery jsou dělaní na -10 až +50 st. C což není zrovna velký rozsah ,takže při -15 -20 už nepojede a naopak při + 60st C také ne ?
- wendik
- Zablokován

Další věc je, jestli to tam bude oficiálně, tj. s cedulkou atd. nebo potají. Např. na kontrolu, kterej hajzl tam co provádí. Z toho tak vychází rozlišovací schopnost, velikost souboru na přenos a rychlost internetu.
Takže odpovědi budou spíše střílené od pasu nebo na základě upřesněného zadání. A nevěř tomu, jak amíci z malé špíny vyostří celou SPZ.
Dále jak uvádíš /P32/ má to spousta otazníků ze kterých se mě pomali začíná motat hlava,a to od /legistlativy/počínaje myšleno tou upozornovací tabulkou tak konče tím způsobem přenosu ,instalace a používáním konče.
A to vše za ne zrovna levných provozních nákladů za elektřinu takže na to abych se mohl /z rozežranosti/semo tamo mrknou z pohodlí domova na vzdálenou chatu v zimním období když tam nejsem se mě zdá zbytečně přehršlým a drahým přepychem.
Zatím jsem si vystačil /proti zlodějům/ tím že jsem si tam dal nad vchod chaty CCD kameru /atrapu/ s blikající led dobíjené sol. článkem která tam už běží asi cca7 let nepřetržitě a udělá mě to proti zlodějům stejnou službu .A mít možnost se tam občas podívat na dálku jak to tam vypadá se mě myslím zanedlouho stejně omrzí,ono i ta samotná aktivace kamery pohybem je zavádějící protože tam kde bych ji chtěl umístit jede každou chvíli u příjezdové komunikace nějaké auto či chodec takže by mě to přineslo jen starost navíc a spíš by mě to znervoznovalo pokud by mě to mělo upozornovat na mobilu.
jediné co se mi zdá smysluplné a z pohledu záruky /3 roky/ výhodné je nákup u Lidlu ale ti myslím nemají nic pořádného v jejich nabídce esshopu.Ono je to na větší záběr jak to sleduju ,já teda jsem v tomto směru s těmi kamerami úplný /neznalec/ a jsem ochoten i do toho jít a zaplatit pokud mi to něco přinese resp. pokud by to vše hrálo do mých karet .
Je tam jak se dočítám spousta věcí které je nutné vědět a znát než seunáhlit a pak být zklamaný že tohle a tamhle jsem opoměl vzít v potaz ,především to zapojení aby fungovalo když ne s mobilem tak aspon s mým notasem u kterého strávím hodně času.
A aby toho nebylo málo tak jsem oslovil čez jestli a zda by mi povolili si kameru uchytit na jejich beton., sloup el. vedení kde by bylo ideální místo na okolí chaty.
Takže v tomto by bylo třeba být ostražitý a neznevažovat situaci ono stačí to zneužívání u plateb kartou ze zahraničí,píšou tam eshopy že jsou zabezpečené nějakým segurite apod. ale ve skuečnosti skutek utek a já málem nedávno přišel o cca 20 000,-kdyby nebylo zákroku a pozastavení platby mé banky které se jim nezdálo ,jinými slovy stála klika na mé straně .
- josef_novak
Víme že se dokonce dostanou na účty lidem co PC rozumí a přesto nejsou ochránění,tak z tohoto pohledu to spíše vidím na nedostatečnou ochranu systému samotného kde Hackeři mají prostě vždy a kousek navrch což nepopřou ani odborní analytyci v bankách kte na to mají plejádu specializovaných odborníků zabývající se oschranou dat apod.
Mělo by to být chráněné tak aby pokud to vysloveně nedovolí člověk osobně se nedostali ti lumpi na kobylku jenže jak známo opak je pravdou jinými slovy ochrana velice nedostatečná a chabá protože je třeba vycházet z toho že ne každý je znalec oboru a pak je z toho malér a to především nevyzpytatelonosti a velké kreativitě hackerů.
Ani samotný stát neví a nedokáže spolehlivě říct že např. Huawei dokáže zneužít pro svůj stát čínu tajná data jak pak obyčejný uživatel?
Já když jsem v létě dal polystyren 3 cm na vnitřní stranu plechových dveří od garáže, tak z jedné strany (zvenku) pálilo slunko tak, že se na dveře nedalo pomalu sáhnout a z vnitřní strany zmizelo to sálavé horko a v zimě je to to samé. Ráno -5℃ venku a vevnitř +10℃ minimálně.
A ještě k těm baterkám. Jak často se dostaneš určitě k tomu, abys je vyměnil dobitými? A jakou musejí mít funkční kapacitu, aby ti tu dobu do výměny vydržely? Z toho vycházej jako z prvního, potom z toho, co s nimi budeš opravdu živit. Vyjdou ti určitě zajímavá čísla.
Cloud má tu jedinou výhodu, že ti ho mohou kdykoliv vypnout.
Já tu veřejnou I.P. bych uvítal i kdybych nepoužíval ti wifi kameru s ohledem na to že jsem třeba registrovaný na jednom jiném foru /AB-foru/ zabývající se sat. technikou a tam kvůli údajnému špatnému zabezpečení mě /nikoliv admin/ ale jejich provider často zamítne přístup takže se pak nemůžu přihlásit a s uživateli fora komunikovat ,takže mě to bylo kolegou doporučeno a můj provozovatel sítě tady doma /ne na chatě/ mi to potvrdil a doporučil rovněž.
Jinak děkuji /P32/ za obšírný výklad kolem problematiky kamer a jejich užívání no kdayž vemu v potaz všechna pro a proti tak začíná převažovat názor proti .Stále se mi to zdá s těmi kamerami ještě dost nevyzrálé a závislé na hodně faktorech a abch si dělal díru do kolene jen proto abych se semo tamo mrknul z tepla domova na chatu vzdálené cca40 km tak je to sice na první pohled hezké a zajímavé ale na druhou nevyvážené ,složité a navíc stále do dokonalosti vzdálené.