DVD
Moderátor: Moderátoři
A většinou to s životností vyjde nastejno (poměr cena/čas používání je u číny sále lepší než u značkových , a navíc proč si jednou za dva roky nevyměnit divko za něco nového , co umí mnohem víc formátů ...
stepa píše:konosuke píše: Je to legál, ..., jen pro svou konečnou spotřebu. To říká můj právník.
Uz si s nim asi dlouho nemluvil, zejo?Neplati uz nahodou ten zakon, ze nesmis mit ani kopie?
ale, ale...Váš sarkasmus nemístný a bez souvislosti s tématem... to Vy nemáte doma ani jednu kopii CD,dvd ? to by museli zavřít půlku státu. Jsem ledově klidnej, tudy nebezpečí nehrozí. Jinak, citujte č.zákona, nastuduji si milerád. Mimochodem, k čemu potom mraky vypalovaček v každém bytě, kanclu ?!
EDIT// A jestli Vas to urazilo, tak to nebylo ucelem
To není pravda, mašina NO NAME je totožmá z Philipsem za 1500. Záleží na tom jakou optiku Philips použil. Prostě se to všechno lepí. Ale je to klasické DVD mebo rekordér a NO NAME nebo LG, PHILIPS, SAMSUNG, JVC tak vždy používají chipset z Taiwanu (LSI lOGIC, MEdia tek, ESS atd. ) ale v Panasonicu je orig. Panasonic..konosuke píše:Asi to tak bude jak uvedeno výše. Mašiny značky NO NAME přečtou cokoli, vč.pivního tácku. Jsou konstrukčně předurčené do rozvojových destinací (jako ČR například) a cena odpovídá místní slabé koupěschopné poptávce obyvatelstva. Tyto playery nemají problém číst několikanásobné pálenky pochybného původu...a to je opět případ naši vlasti české. dvd-r mám cca padesát, nic originál, 800.-Kč / ks. prostě dát nemohu. Je to legál, disky dál nerozšiřuji, jen pro svou konečnou spotřebu. To říká můj právník.
Co se týče zařazení ČR mezi rozvojové destinace, nemělo tam být spíš úpadková destinace?
Hodnotit životnost podle značky ztrácí smysl, ta china je už stejně ve střevech každého výrobce. Snad ještě zhruba podle cenové kategorie.