DC-DC Měnič 60V-200V
Moderátor: Moderátoři
- elektrosvit
Přečti si tuto knížku, v její řekněme poslední pětině jsou popsány jednotlivé topologie měničů včetně návrhů, návrh LC filtru i problematika regulace výstupních veličin a PWM modulace.
Materiál asi 22.Dokumentaci se mi nedaří najít.
1000W by snést mohlo.
Zmastil jsem hrubý návrh.
Snad mě neukamenujete.
- Přílohy
-
DC-DC.jpg- (162.47 KiB) Staženo 233 x
A ještě jedna poznámka - "zatlouct" výstup zesilovače odchylky (pin 3) obvodu 494 na schématu domalovaným kondenzátorem 4,7 µF asi není to pravé. Možná tím někdo kdesi vyřešil kmitání regulace při proudové limitaci, ale při zkratu výstupu bude pravděpodobně výsledek jednoznačný a stav nevratný.
No z jedneho jadra by som to nerobil.(navijacku na toroid nemas tak ostava E jadro. Tak 2 3 jadra E na seba a extra kostricku nato ale to zistis ked budes vediet ake jadro chces a co stoji. (drat predpokladam ze nejaky dostupny tak ze napr 0,2mm niekolko paralelene. Zatazenie jedneho dratiku mas v tych amaro co ti tu poslali.
Na vystup zelezo prachovy toroid, pre 2kw bu mohol vyhovieť ten z cinskych sinusovych menicov.(mozno dva na seba)
Zosnimane napatie prived cez delic(v rozumnej urovni na vstup zosilnovaca odchylky. A pripadne regulaciu ries na strane rererencneho napetia pre zosilnovac odchylky.
Bude to treba zatrepat na vstupe a spatnej vazbe nejakymi kondikmi.
Plosak tiez bude lahoda, i ked o plosaku bu som velmi nehovoril.
Stale plati ze by som niekte na nete vyhladal kontakt na samponeka (zeby na svetelektro este zil) a napisal mu co chces robit urcite nejake riesenie by pre teba mal, hlavne prakticke skusenosti. I ked riesenie by bolo asi dost kockate, malo by chodit.
Moznost B. Objednat z ciny dosku zvaracky s 3x trafo prevod 315dc na 65v dc. Teoreticky zuzutkujes aj tie dva toroidy.
Field-effect tube ZX7-200(220V) rectifier PCB for MOSFET-controlled inverter welder
http://s.aliexpress.com/rUN7BvM7
(from AliExpress Android)
Pripadne objednat len trafa, cinania maju napisany prevodovy pomer. Pre kazde trafo jeden par mosfetov tak ze aj rozumne chladenie.
Mas to bez prace. A navinute. Dimenzovane na galvanicke oddelenie 230v (ak sa to da u cinana tvrdit.) z chladicov urobit tunel v ktorom budu trafa a rebra, z predu jeden 12cm vetrak a mas to idealne. Na chladice tranzistory a diody. Za 5 dni hotove aj s krabicou.
Spínaný zdroj jsem už dělal i s trafem a bylo to na E jádru.400W
Nyní když jsem zdroje více studoval,všimnul jsem si u jáder,že toroidy dokáží přenášet větší zatížení.Proto ten dotaz.Jak psal sis2,dělaly se z nich spínané svářečky.
Ten zdroj je s TL494 a pracuje výborně,proto jsem ho volil.Díky za odkaz
Cabatiny píše:Má někdo zkušenost s tímto feritem? http://www.djoro.cz/detail/elektronicke ... 05517.html
Materiál asi 22.Dokumentaci se mi nedaří najít.
1000W by snést mohlo.
Zmastil jsem hrubý návrh.
Snad mě neukamenujete.
Materiál je to podle označení Fenox 517, tj. H22.