Napájení kamery v autě
Moderátor: Moderátoři
A kutilmile - nelituju tě
- weed_smoker
Pokud jde o tu hranici sepnutí, lze zapojení doplnit o hysterezi, která oblast sepnutého stavu rozšíří. Někde jsem to na EB už dával, ale už si nevzpomenu kam. S děličem podle schematu vychází sepnutí při cca 13,5V a rozepnutí při 12,4V.
Ve chvíli, kdy kameru vypnu a "dojde jí baterka", tak se navigace zase vzpamatuje. Telefén mám Huawei.
Máte někdo podobnou zkušenost?
A kutilmile - nelituju tě
- czatlantis
Navíc v reálu by to mělo fungovat ještě líp - v okamžiku po vypnutí motoru to totiž není jak když odpojíte baterku od nabíječky...ale auto má odběr z baterky ještě pár sekund v řádu i desítek A (dochlazovací ventilátory a podobně), takže napětí prudce klesne, obvod by vypnul a pak díky nějaké hysterezi a trošku vybité baterce by se to už neseplo.
Já bych potřeboval bych udělat to stejné, ale na držák s nabíječkou na mobil. Do auta nechci vůbec zasahovat (není moje). Zatím jsem ale nenašel nějakou pěknou rozdvojku na zásuvku, kam bych si mohl přibastlit tu svoji elektroniku (co se dívám na aliexpressu tak většina těch rozdvojek už v sobě má měnič na USBčko a podobně, případně nějaký další hovadiny...). A do 5V nabíječky z autozásuvky se mi to asi fakt nevleze...
Tak to by chtělo vysvětlit. Obvod lze totiž "spustit" jen opětovným překročením horní hranice hystereze. A to je možné pouze tehdy, pokud jsi nezapojil blokovací elektrolyt v děliči (viz schema) a došlo k indukované špičce při vypínání některých spotřebičů. Jinak nevím, co by mohlo donutit akumulátor k déle trvajícímu zvýšení jeho napětí po vypnutí motoru.mi-ro píše:...prohlídkou záznamů jsem zjistil, že si obvod někdy po vypnutí ještě jednou-dvakrát na okamžik spustí. To mě ale nijak nevadí.